You are here

Acasa

Baccala frecat

Baccala frecat

700 g merluciu uscat (baccala), inmuiat
2 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
paine prajita
1,5 dl ulei extravirgin de masline
sare
piper

Asezati merluciul uscat la vant intr-o cratita speciala de pregatit pestele sau intr-una normala, acoperiti-l cu apa si fierbeti-l 10 minute. Stingeti focul si lasati pestele in apa in care a fiert inca 20 de minute: daca nu s-a inmuiat, prelungiti fierberea cateva minute.

Jupuiti pestele de piele si eliminati eventualii solzi ori oase, dupa care mixati carnea. Treceti-o intr-o cratita pe care puneti-o pe aragaz la foc extrem de mic. Adaugati putin cate putin uleiul, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o crema.

Curatati usturoiul si tocati-l marunt impreuna cu patrunjelul curatat si spalat. Amestecati aceasta tocatura cu crema de peste, asezonati cu sare si cu piper si serviti apoi calduta in castronele, cu paine prajita.

Baccala si stoccafisso sunt merluciu conservat prin doua metode diverse: este vorba despre baccala cand pestele se pune la sare (se vinde transat), in timp ce stoccafisso, de origine norvegiana, este merluciu uscat (vandut de cele mai multe ori bucata intreaga). Primul puneti-l in apa rece pe care schimbati-o des, ca sa iasa sarea din peste; al doilea se bate mai intai pentru a se fragezi, apoi se tine la inmuiat timp indelungat. In schimb, in Veneto, Friuli si Trentino se numeste „baccala" merluciul uscat: aceasta este reteta traditionala de merluciu frecat.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter