You are here

Acasa

Biban de mare in crusta de sare

Biban de mare in crusta de sare

2 bibani de mare de 600 g fiecare, curatati de mate, dar nu si de solzi
cateva ramurele de cimbrisor
4 fire de patrunjel
2 catei de usturoi
ulei extravirgin de masline
2 kg sare grunjoasa
piper

Spalati si stergeti bibanii de mare. Curatati si spalati patrunjelul. Umpleti fiecare biban de mare cu cate un fir de cimbrisor, doua fire de patrunjel, un catel de usturoi taiat in jumatati si un praf de piper. Inchideti bine pestele, apasandu-l cu degetele.

Puneti intr-o tava un strat de sare grunjoasa gros de 2 cm, deasupra asezati bibanii de mare si acoperiti-i cu un alt strat gros de sare. Bagati-i in cuptorul incins in prealabil la 200°C si lasati-i sa se faca 30 de minute.

Cand bibanii de mare vor fi gata, spargeti si aruncati crusta de sare.
Pregatirea in sare e total lipsita de grasimi. Pentru aceasta reteta se foloseste de obicei un vas de pamant oval cu capac, care poate fi insa inlocuit si de o cratita obisnuita. Pestele nu trebuie sa fie curatat de solzi, deoarece acestia constituie un fel de „bariera" de protectie a carnii, care ramane mustoasa si nu prea sarata.

Mod de servire: 
Serviti pestii fara piele, stropiti cu un fir de ulei de masline si condimentati cu un praf de piper. Ii puteti aduce la masa si partial acoperiti de sare, in tava in care i-ati pregatit, ornati cu cateva ramurele de cimbrisor.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter