You are here

Acasa

Biban de mare cu galbiori

Biban de mare cu galbiori

Un biban de mare intreg (aprox. 500g), curatat si fara solzi
2 linguri unt nesarat
½ lingura sare de mare
Piper negru proaspat macinat, dupa gust
450g galbiori, curatati si uscati in prealabil
2 linguri ulei de masline, pentru prajit
225g amestec de verdeata, de camp sau de gradina, spalata
2 linguri arpagic fin tocat
Hasmatuchi proaspat, pentru garnisire
1 lingura mustar Dijon
½ lingura sare de mare
Piper alb proaspat macinat
1 lingura otet de vin de Xeres
1 lingura otet de vin rosu
1 ½ lingura ulei de nuci
1 ½ lingura ulei de masline extra virgin

Taiati in fileuri bibanul de mare si retezati marginile subtiri ale fileului (astfel gatitul va fi uniform) si indepartati eventualele oase ramase cu ajutorul unei pensete.
Incalziti untul intr-o tigaie mare si asezonati cu sare si piper negru. Adaugati ciupercile si amestecati bine.
Continuati coacerea pana cand ciupercile isi lasa lichidul.
Asezonati pestele, puneti uleiul de masline intr-o tigaie separata si cand uleiul este fierbinte, adaugati pestele cu pielea in jos. Prajiti pana devine crocant (aprox. 2 minute), apoi puneti tigaia intr-un cuptor preincalzit la 220°C, pentru 2 minute.
Adaugati salotele peste ciuperci si lasati sa se prajeasca.
Intre timp, bateti impreuna ingredientele ramase (cu exceptia verdeturilor, a arpagicului si hasmatuchi) pentru a forma un sos vinaigrette. Amestecati verdeturile in acest sos si puneti-le pe farfurii.
Adaugati fileurile de peste peste verdeturi.
Puneti ciupercile si garnisiti cu hasmatuchi si arpagic.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter