You are here

Acasa

Biban de mare umplut cu orez si creveti

Biban de mare umplut cu orez si creveti

1 biban de mare, circa 2 kg
2 lamai, decojite
1 kg rosii
500 g ardei grasi galbeni, verzi si rosii, curatati
200 g ceapa
100 ml ulei de masline
6 catei de usturoi, pisati
1 legatura de patrunjel, tocata
1 legatura de coriandru, tocata
1 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de seminte de chimen, macibate
100 ml otet alb
sare
piper negru, macinat
200 g orez
4 linguri de pasta de rosii
250 g creveti decorticati
100 g lamai murate, taiate bucatele mici
50 g masline, curatate de samburi

Se prepara sosul chermoula amestecand intr-un castron usturoiul cu patrunjel, coriandru, boia iute si dulce. Se adauga apoi otetul si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga 1 lingurita de pasta de rosii. Se amesteca bine si se pune sosul deoparte.
Se despica burta pestelui, de la coada pana la aripioare. Se scoate unul dintre fileuri, apoi celalalt. Se marineaza pestele, carcasa si fileurile, in sosul chermoula, timp de minim 2 ore, in frigider.
Se taie rondele ardeii grasi, lamaile si rosiile. Se incinge cuptorul la 180 °C (mediu).
Se opareste orezul si se amesteca cu cele 2 linguri de pasta de rosii, 200 g creveti, bucatele de lamaie murata si masline. Se adauga si 2 linguri de chermoula. Se dilueaza cu 2 linguri de apa chermoula ramasa.
Se umple bibanul cu umplutura de orez si creveti si se coase cu ata de bucatarie, incepand de la cap.
Se umple o tava de copt mare si adanca cu rondelele de ardei, rosii si lamai. Se asaza pestele umplut deasupra lor. Peste el se toarna chermoula diluata, ulei de masline si se adauga restul de creveti intregi. Se gateste pestele 40 de minute in cuptor.

Mod de servire: 
Se scoate apoi ata si se serveste cu legume si crevtiii lasati in afara umpluturii.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter