Borsuri,Ciorbe,Sosuri

Mujdei de usturoi
-Mujdei de usturoi
-Mujdei de rosii
-Mujdei oltenesc
-Mujdei cu rosii coapte
-Reteta mujdei
-Crema de usturoi
-Spuma de usturoi
-Sos de usturoi
-Sos de usturoi cu iaurt
-Piper cu lamaie pentru peste


Bors
-Bors de peste
-Bors cu peste
-Bors de crap cu zarzavat
-Bors de stiuca
-Bors de peste cu praz
-Bors cu perisoare de peste
-Bors pescaresc
-Bors de peste cu leustean
-Bors pescaresc dobrogean
-Bors de ciuperci cu peste
-Reteta Bors

Ciorba - Supa
-Storceag
-Ciorba pescareasca pe balta
-Ciorba traditionala din peste
-Ciorba de peste lipoveneasca
-Ciorba de peste cu pâine
-Ciorba de crap I
-Ciorba de crap II
-Ciorba de peste cu zeama de varza
-Ciorba de peste I
-Ciorba de peste II
-Ciorba de peste III
-Ciorba de peste cu cartofi
-Ciorba de crap cu bors
-Ciorba pescareasca I
-Ciorba pescareasca II
-Ciorba pescareasca acrita
-Ciorba de peste pentru mahmuri
-Ciorba de peste Maria
-Ciorba de peste ca pe malurile Tisei
-Ciorba pescareasca de crap a la Szeged
-Ciorba de perisoare cu peste alb
-Ciorba de perisoare de guvizi
-Ciorba de macrou
-Ciorba de biban cu carnat polonez
-Ciorba cu perisoare din peste
-Ciorba cu peste somon si cartofi
-Supa de raci
-Supa de crab, ardei si menta
-Supa de sepie
-Supă Laksa
-Supa de peste si midii
-Supa de peste cu sofran si busuioc
-Supa de fenicul si cod
-Supa de orez cu fructe de mare
-Supa de peste
-Supa de peste cu varza de bruxelles
-Supă de peşte cu orez şi migdale tocate
-Supă pescărească
-Supa de rosii strecurata cu peste
-Supa Egusi cu peste
-Supa picanta de somon si fructe de mare
-Supa peste cu legume
-Supa de peste cu rosii si nuca de cocos
-Supa ungureasca de peste
-Supa crema de praz cu peste
-Supa crema de arpagic cu somon
-Supa crema cu porumb si fructe de mare
-Supa cu dovlecei si file de cod
-Supa cu dovlecei si file de cod
-Supa orientala cu peste
-Supa chinezeasca de creveti
-Supa crema cu peste si creveti

Sos
-Sos bearnez
-Sos pentru fructe de mare 1
-Sos pentru fructe de mare 2
-Sos Ravigot
-Sos de maioneza cu mustar
-Sos brun(Spaniol)
-Sos Colbert
-Sos Meuniere
-Rouille
-Sos de hrean
-Sos de smantana, hrean si nuci
-Sos de maghiran
-Sos de castraveti si marar
-Sos alb din supa de pasare
-Sos Olandez
-Sos rosu de raci
-Sos de marar
-Sos vinegret
-Sos mango pentru peste
-Sos tomat cu usturoi pentru peste
-Sos de unt (Maitre D'hotel)
-Sos de lamaie(a la Grec)
-Sos de maioneza cu aspic
-Sos Chaud-Froid
-Sos verde pentru peste
-Sos de vin pentru peste rasol
-Sos alb pentru peste
-Sos cu nuci si usturoi
-Sos de rosii pentru peste
-Sos de tarhon si ceapa verde
-Sos Remoulade (rece)
-Sos rusesc
-Sos scordolea
-Sos sicilian
-Sos Teriyaki
-Sos Teriyaki 1
-Sos de capere
-Sos de vin si sofran
-Sos de rosii cu usturoi
-Sos acrisor aromat
-Sos picant de maioneza si legume
-7 arome – amestec de tip pastă
-Vinegreta de lamaie cu capere pentru peste

You are here

Acasa

Borsuri,Ciorbe,Sosuri

Mujdei de usturoi


Mujdei oltenesc
Se pune usturoiul in piulita si se piseaza.Se taie marunt mararul dupa care il amestecam cu usturoiul pisat.Se adauga sare, ulei, zeama de lamaie si apa.
Folositi numai usturoi romanesc,cel turcesc este tratat cu sulfat de cupru ca să nu încolţească şi este dăunator.


Mujdei cu rosii coapte
Coacem rosiile in cuptor la gril sau pe ochiul de la aragaz pana cand coaja se usuca si se arde. Le curatam de coaja si le pasam bine bine cu o furculita.Separat zdrobim cateii de usturoi si ii frecam cu o lingura de ulei si putina sare pana formeaza o pasta.Adaugam rosiile coapte si pasate...


Spuma de usturoi
Se piseaza usturoiul intr-un mojar su putina sare. Turnam cate putin, ulei de masline si amestecam continuu. Adaugam apoi 1 ligurita de miere si una de otet sau lamaie.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.Batem albusul de ou pana devine spuma.


Sos de usturoi
ierburi uscate - busuioc, oregano, rosmarin, cimbru, boabe de mustar, boia
Batem iaurtul spumos, adaugam toate ingredientele si condimentele, dupa gust, apoi dam sosul la rece.
Il servim cu diferite retete din peste.


Bors de peste cu leustean
Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine fiert, apoi bucatile de peste, care mai intii au fost frecate cu sare. Se fierbe la foc potrivit, sa nu se sfarime pestele. Se mai adauga felii de rosii sau bulion. Se poate servi rece sau cald, dupa gust, cu patrunjel si leustean.


Bors de ciuperci cu peste
Ciupercile se curata, se taie felii subtiri, ceapa se taie marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare si toate se inabusesc in ulei. Se adauga orezul si zeama in care a fiert pestele. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul. Atunci se adauga pestele curatat, spalat si taiat bucati. Cand e aproape fiert se adauga borsul.


Storceag
Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert;Se taie în bucăţele cât mai mărunte morcovul, cartofii, ceapa (dar nicicum nu se rad şi nici prin mixer nu se trec, că nu facem cremă);Se taie carnea de peşte (dezosată!) în cuburi de aproximativ 2 cm latura;Când apa dă în clocot se pun toate astea la fiert;


Ciorba traditionala din peste
Se fierb intîi legumele și cînd acestea sunt aproape fierte se introduce peștele,se complecteaza cu apă pînă se acoperă peștele și se lasă să fiarbă cca 10-15 minute .Mare atenție să nu se rasfiarbă peștele .Secrete ale ciorbei-peștele sa fie foarte proaspăt, sa nu fie răsfiert, amestecul de leuștean și mărar în proporție...


Ciorba de peste lipoveneasca
Intai puneti la foc ceaunul cu apa si legumele (legumele trebuie sa fie cam o treime din volumul de apa), lasati la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierti. Daca inainte de a le pune la fiert, coaceti putin pe jar sau pe tabla rosiile si ardeiul si apoi le cojiti veti obtine un gust si mai intens, cu tenta de copt, este minunat.


Ciorba de peste lipoveneasca
Intai puneti la foc ceaunul cu apa si legumele (legumele trebuie sa fie cam o treime din volumul de apa), lasati la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierti. Daca inainte de a le pune la fiert, coaceti putin pe jar sau pe tabla rosiile si ardeiul si apoi le cojiti veti obtine un gust si mai intens, cu tenta de copt, este minunat.


Ciorba de macrou
Se eviscereaza pestele, se taie capul si scoate coloana iar apoi se clateste bine cu apa rece.Într-o oala cu 2½ căni (750 ml) de apă pune peştele la fiert pentru 10 minute. Scoate peştele când e fiert, scoate-i oasele rămase prin carne şi taie-l în bucăţi mici.Strecoară apa în care a fiert peştele de orice reziduu...


Ciorba de biban cu carnat polonez
Se topește untul într-o cratita, la foc mediu. Se adaugă ceapa tocata si se gateste până se înmoaie ușor și este translucida.Adăugați cartofii și amestecati cu untul topit. Se toarnă supa de pește, apă și maghiran și se adaugă sare și piper după gust.


Ciorba cu peste somon si cartofi
Ciorba de peste se numara printre ciorbele care sunt extrem de apreciate de bucatarii din tara noastra. Este o reteta de ciorba care se prepara in special vara, dar eu o prepar si in postul Craciunului, atunci cand se da dezlegare la peste. Mie imi place sa o fac cu mai multi cartofi pentru ca da un gust mai bun, iar ca peste folosesc somonul, pentru ca este un peste ce contine numeroase vitamine, dar bineinteles puteti folosi si crap sau orice altfel de peste.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter