Borsuri,Ciorbe,Sosuri

Mujdei de usturoi
-Mujdei de usturoi
-Mujdei de rosii
-Mujdei oltenesc
-Mujdei cu rosii coapte
-Mujdei de usturoi cu marar si coaja de lamaie
-Mujdei de usturoi cu rosii prajite
-Reteta mujdei
-Crema de usturoi
-Spuma de usturoi
-Sos de usturoi
-Sos de usturoi cu iaurt
-Piper cu lamaie pentru peste


Bors
-Bors de peste
-Bors cu peste
-Bors de crap cu zarzavat
-Bors de stiuca
-Bors de peste cu praz
-Bors cu perisoare de peste
-Bors pescaresc
-Bors de peste cu leustean
-Bors pescaresc dobrogean
-Bors de ciuperci cu peste
-Reteta Bors

Ciorba - Supa
-Storceag
-Ciorba pescareasca pe balta
-Ciorba traditionala din peste
-Ciorba de peste lipoveneasca
-Ciorba de peste cu pâine
-Ciorba de peste cu usturoi
-Ciorba de crap I
-Ciorba de crap II
-Ciorba de crap, cu praz
-Ciorba de peste cu suc de rosii
-Ciorba de peste cu zeama de varza
-Ciorba de peste I
-Ciorba de peste II
-Ciorba de peste III
-Ciorba de peste cu cartofi
-Ciorba de crap cu bors
-Ciorba pescareasca I
-Ciorba pescareasca II
-Ciorba pescareasca acrita
-Ciorba de peste pentru mahmuri
-Ciorba de peste Maria
-Ciorba de peste ca pe malurile Tisei
-Ciorba pescareasca de crap a la Szeged
-Ciorba de perisoare cu peste alb
-Ciorba de perisoare de guvizi
-Ciorba de macrou
-Ciorba de biban cu carnat polonez
-Ciorba cu perisoare din peste
-Ciorba cu peste somon si cartofi
-Supa crema de dovleac cu peste
-Supa de raci
-Supa de crab, ardei si menta
-Supa de sepie
-Supă Laksa
-Supa de peste si midii
-Supa de peste cu sofran si busuioc
-Supa de fenicul si cod
-Supa de orez cu fructe de mare
-Supa de peste
-Supa de peste cu varza de bruxelles
-Supă de peşte cu orez şi migdale tocate
-Supă pescărească
-Supa de rosii strecurata cu peste
-Supa Egusi cu peste
-Supa picanta de somon si fructe de mare
-Supa peste cu legume
-Supa de peste cu rosii si nuca de cocos
-Supa ungureasca de peste
-Supa crema de praz cu peste
-Supa de peste cu ardei gras
-Supa crema de arpagic cu somon
-Supa crema cu porumb si fructe de mare
-Supa cu dovlecei si file de cod
-Supa cu somon, dovleac si creveti
-Supa orientala cu peste
-Supa chinezeasca de creveti
-Supa crema cu peste si creveti

Sos
-Sos bearnez
-Sos pentru fructe de mare 1
-Sos pentru fructe de mare 2
-Sos Ravigot
-Sos de maioneza cu mustar
-Sos brun(Spaniol)
-Sos Colbert
-Sos Meuniere
-Rouille
-Sos de hrean
-Sos de smantana, hrean si nuci
-Sos de maghiran
-Sos de castraveti si marar
-Sos alb din supa de pasare
-Sos Olandez
-Sos rosu de raci
-Sos de marar
-Sos vinegret
-Sos mango pentru peste
-Sos tomat cu usturoi pentru peste
-Sos de unt (Maitre D'hotel)
-Sos de lamaie(a la Grec)
-Sos de maioneza cu aspic
-Sos Chaud-Froid
-Sos verde pentru peste
-Sos de vin pentru peste rasol
-Sos alb pentru peste
-Sos cu nuci si usturoi
-Sos de rosii pentru peste
-Sos de tarhon si ceapa verde
-Sos Remoulade (rece)
-Sos rusesc
-Sos scordolea
-Sos sicilian
-Sos Teriyaki
-Sos Teriyaki 1
-Sos Delta
-Sos Istria
-Sos de capere
-Sos de capere cu lamaie
-Sos de vin si sofran
-Sos de rosii cu usturoi
-Sos acrisor aromat
-Sos picant de maioneza si legume
-7 arome – amestec de tip pastă
-Vinegreta de lamaie cu capere pentru peste

You are here

Acasa

Borsuri,Ciorbe,Sosuri pag. 2

Supe


Supa de raci
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara simburi, daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca.


Supa de crab, ardei si menta
Spala ardeii, taie-i în doua si curata-i de seminte si de nervurile albe din interior. Taie-i fâsiute foarte subtiri. Curata ceapa si tai-o rondele subtiri. Pune-o într-o cratita cu ulei încins împreuna cu ardeiul capia taiat jumatati si înabusa-le la foc mic, apoi adauga ardeiul gras. Mareste flacara putin si caleste-le, condimentându-le cu sare si pi­per, dupa gust.


Supă Laksa
Încingeţi uleiul într-un wok.Adăugaţi şi rumeniţi 30-40 de secunde pasta de curry.Adăugaţi laptele de cocos amestecând şi fierbeţi până când petele roşiatice ale pastei de curry se ridică la suprafaţă.Adăugaţi supa de peşte.Adăugaţi ardeiul iute tăiat rondele, mugurii de bambus, ciupercile, zahărul şi sosul de peşte.


Supa de peste si midii
1. Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat de 500g de midii în sos de smântână şi se toarnă 1 litru supă de peşte fierbinte. Se adaugă 500g de cartofi albi, tăiaţi în cubuleţe, se acoperă şi se dă în clocot. Se ia capacul şi se fierbe la foc mic cam 12 minute sau până când cartofii sunt foarte moi.


Supa de peste cu sofran si busuioc
Fileurile de somon si codul se taie cubulete.Cartofii se toaca cu cutitul.Morcovii se toaca si acestia.Prazul se taie in rondele subtiri.Rosiile se taie marunt.Usturoiul se curata si se taie solzisori.Firele de sofran proaspat se zdrobesc.Mararul si busuiocul se toaca marunt.Supa de peste.


Supa de fenicul si cod
Se incinge uleiul intr-o oala mare si grea. Se adauga prazul si feniculul si se gatesc circa 5 minute, amestecand ocazional.Se adauga vinul si bulionul de peste, apoi se da in clocot. Se adauga pastele si se amesteca supa o data, apoi se lasa sa fiarba incet timp de 8 minute.


Supa de orez cu fructe de mare
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in unt incins. Se curata anasonul, se spala si se taie marunt. Se caleste si el cu ceapa. Se adauga orezul si se mai caleste totul 2-3 minute.Se curata ardeii iuti, se spala si se taie inele. Se adauga la mancare impreuna cu supa de legume.


Supa de peste cu varza de bruxelles
Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească.Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Ceapa verde şi verdeaţa.


Supă de peşte cu orez şi migdale tocate
Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic.Se taie peştele în 8-12 bucăţi, se dau cu sare şi piper şi se pun, cu cimbrul, în supă şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Ţelina se taie.


Supă pescărească
1. Se curăţă ceapa și se taie peștișori. Se curăţă cartofii și morcovii. Se taie cubuleţe.2. Ceapa se călește în ulei încins. După ce s-a făcut aurie, se adaugă cartofii și morcovii. Se călesc puţin, apoi se toarnă un litru de apă. Se pun în apă cubuleţele de supă, șofranul, piperul și chimenul. Se lasă să clocotească, după care se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.3. Se spală peștele, se taie cubuleţe mari și se adaugă în supă. Se fierbe la foc mic, 5 minute.


Supa de rosii strecurata cu peste
Rosiile zdrobite cu mana, se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga ardeii intregi; ceapa se taie feliute si se caleste in ulei incins, apoi se adauga la rosii. Dupa ce au fiert se strecoara, lasandu-se ardeii si ceapa intregi. Se adauga orezul bine spalat. Cand orezul este aproape fiert se adauga pestele curatat, spalat si taiat in bucati. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste cu verdeata tocata marunt.


Supa peste cu legume
Intr-o tigaie uscata/fara ulei,prajesti semintele schinduf 3/4 min,pana sunt maro-aurii,le transferi in mojar si le strivesti putin(sunt f tari,asa ca incearca sa le spargi putin,nu-ti fa griji daca se fac praf).Pui schinduful spart in tigaie cu semintele fenicul,torni apa,aduci la fiert,acoperi fierbi la foc mic 5 min.Inchizi focul,lasi deoparte la racit.


Ciorba de crap, cu praz
Se spala si se curata prazul, se taie rondele, apoi se spala si se curata morcovii si telina, care se toaca marunt. Toate acestea se fierb in apa cu putina sare si cand sunt patrunse se adauga si ardeiul spalat, curatat si tocat fin. Intre timp se spala si se curata pestele...

> >> pag.1 pag.3

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter