You are here
Borsuri,Ciorbe,Sosuri pag. 3
Supe
Supa de peste cu rosii si nuca de cocos
Intr-o tigaie prajiti ardeii pana se caramelizeaza dupa care amestecati cu 1/2 din conserva de rosii si dati un clocot. Scoateti din tigaie si puneti deoparte.Puneti in tigaie putin ulei de arahide sau masline si caliti ceapa pana se inmoaie, dupa care adaugati supa de legume, cealalalta jumatate de conserva de rosii.
Supa ungureasca de peste
Cureti pestele,tai aripile,coada,ochii,il speli,il tai felii groase de 2 cm,sarezi.2.Faci supa de peste:fierbi capul si pestii mici in apa pana se inmoaie,strecori prin sita.3.Fierbi ceapa in apa pana se inmoaie,treci prin sita,o pui in supa peste.4.Pui feliile peste sarate in supa,adaugi ardeii verzi/grasi,rosiile,sare.
Supa crema de praz cu peste
Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca putin iar apa se strecoara si se pune din nou in oala. Intre timp se curata cartofii si morcovi se taie in bucati potrivite, prazul se taie si se separa partea alba de verde.Partea alba se taie in bucati potrivite.
Supa crema de arpagic cu somon
Unul din cele 2 fire de praz il puneti deoparte iar il măruntiți . Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță medie și adăugați prazul tocat, fenicul si cartofi și se fierbe la foc mic, amestecand ocazional pentru cinci-șase minute. Adauga supa de peste sau pui apoi se reduce focul și se fierbe timp de 10 minute.Între timp, se taie prazul
Supa crema cu porumb si fructe de mare
Intr-o tigaie mare incinsa puneti baconul si prajiti-l pana se rumeneste (amestecand ocazional) apoi il scoateti pe un prosop de hârtie sa se scurga de surplusul de grasime.Adăugați apoi în tigaie ceapa, ardeiul iute, sare, piper, și zahăr (in tigaie a ramas grasimea de la bacon) . Gatiti timp de aproximativ 4 minute, amestecand ocazional, pana cand legumele s-au înmuiat. Se pun apoi si boabele de porumb si continuati sa prajiti pentru 2 minute.
Supa cu dovlecei si file de cod
Orezul il fierbi conform instructiunilor de pe pachet.Dovlecelul il tai cubulete marunte. Ceapa o tai marunt si o calesti putin (in cratita in care se va fierbe supa) . Adauga apoi si dovlecelul si lasi sa se prajeasca putin.Toarna supa si da la fiert.Orezul scurs il pui in supa, toarna si vinul, sareaza si pipereaza dupa gust.Lasi la foc mic 7-10 minute.
Supa orientala cu peste
Pentru prepararea supei, se pun bulionul, vinul de orez sau sherry-ul, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si lamaia intr-un tuci sau intr-o cratita mare de inox. Se lasa sa dea in clocot.
Se masoara grosimea fileurilor de peste. Se reduce flacara si se pune pestele in supa, avand grija sa fie complet scufundat in lichid.
Supa chinezeasca de creveti
Preparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2 minute dupa el taieteii chinezesti ( ai mei trebuiau sa fiarba doar 3 minute ) .
Supa crema cu peste si creveti
Morcovii se spala, se curata si se taie rondele. La fel si cartofii, care se taie cubulete mici. Pentru supa de peste se pot folosi 1-2 cuburi Knorr de peste, dizolvate in apa. Eu am avut concentrat, peste si fructe de mare.Pestele meu era congelat, cubulete mici de somon si cod, speciale pentru supe.
Sosuri
Sos pentru fructe de mare
Amesteca toate ingredientele intr-un bol, avand grija ca toate aromele sa fie bine omogenizate. Va iesi un sos pentru fructe de mare cu adevarat delicios. Si picant!Amesteca toate ingredientele intr-un bol, avand grija ca toate aromele sa fie bine omogenizate. Va iesi un sos pentru fructe de mare cu adevarat delicios. Si picant!
Sos de smantana, hrean si nuci
Inmoi in smantana miezul celor 2 felii de paine si lasi sa se inmoaie pana obti o pasta moale.Poti adauga putin lapte daca smantana este prea groasa.Cureti hreanul si il dai pe razatoarea mica.Zdrobesti cu furculita miezul de paine inmuiat, maruntesti cat mai fin posibil miezul de nuca, amesteci intr-un castron smantana cu mierea.
Sos de castraveti si marar
Curatati castravetele de coaja. Radeti-l cat mai marunt, dupa care stoarceti-l foarte bine de zeama. Amestecati castravetele cu celelalte ingrediente si adaugati sare dupa gust. Amestecati mararul cu toata compozitia si ornate sosul cu cateva fire netocate. Se tine la rece pan ail serviti.Este un sos excelent pentru a fi servit la peste.Curatati castravetele de coaja. Radeti-l cat mai marunt, dupa care stoarceti-l foarte bine de zeama. Amestecati castravetele,