You are here

Acasa

Calcan cu slaninuta si salata de cartofi

Calcan cu slaninuta si salata de cartofi

Calcan fara oase - 4 buc (de 200 g fiecare)
Cartofi - 750 g
Slaninuta afumata impanata - 150 g
Castravete de sera - 1/2 buc
Ceapa verde - 1 legatura
Apa - 125 ml
Maioneza - 125 g
Ulei - 2 linguri
Faina - 2 linguri
Patrunjel verde - 1 legatura
Cimbru - 2 fire
Sare
Piper

Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Castravetele se spala, se taie in doua pe lung, se scot semintele si pulpa se taie bucati. Apa se incalzeste si se amesteca cu maioneza. Se condimenteaza bine cu sare si piper.
Cartofii se scurg, se decojesc si se lasa sa se racoreasca. Apoi se taie bucati si se amesteca impreuna cu castravetii si sosul de salata. Ceapa verde se spala si se taie rondele, se amesteca in salata. Se lasa sa se patrunda. Slaninuta se taie cubulete. Cimbrul si patrunjelul se curata. Patrunjelul se toaca.
Slaninuta se prajeste in tigaie, se adauga verdeata pregatita si se lasa putin inauntru. Pestele se spala, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se da prin faina. Uleiul se incinge in aceeasi tigaie in care s-a prajit slaninuta si se prajeste si pestele 6 minute, pe fiecare parte.

Mod de servire: 
Pestele se serveste alaturi cu slaninuta si salata de cartofi.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter