You are here

Acasa

Caracatita la cuptor

1 kg caracatita,
5 cartofi,
1 ceapa galbena,
1 rosie mare
1 lingurita vegeta de casa,
1/2 lingurita piper,
1/2 lingurita turmenic ,
80 ml ulei masline,
150 ml apa,
1 lingura unt la temp. camerei,
cateva fire de patrunjel,
100 ml vin alb sec,
2 catei usturoi,
sare

Caracatita curatata se pune la fiert in apa fierbinte in care am adaugat 2 linguri de otet. Se fierbe doar 20 minute, cat sa aiba timp sa se elimine mucozitatile.

Intr-o tava termorezistenta se pun cartofii, rosiile si ceapa taiate rondele. Se condimenteaza cu sare, piper, turmenic si vegeta si se amesteca. Se toarna apoi uleiul si apa peste ele.

Caracatita se aseaza deasupra legumelor. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 150C pentru 1 ora si jumatate. Se scoate folia si se pastreaza caracatita pe o farfurie pana finisam garnitura.

Peste legumele din tava turnam vinul amestecat cu patrunjelul tocat marunt si cateii de usturoi striviti. Adaugam si untul. Punem tava pe aragaz la foc mediu si cand incepe sa fiarba continutul amestecam usor pana untul e topit complet. Apoi mai lasam sa fiarba cam 2 minute. Luam tava de pe foc si asezam caracatita deasupra.

Ps RP:
Turmenic: condiment folosit mai ales in bucataria indiana, de cele mai multe ori este folosit pe post de colorant,da o culoare frumoasa galben -portocalie mancarii (orez, condiment pt pui, supe, bauturi,etc...).

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Copiati codul din imagine.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.