You are here

Acasa

Cartofi copti cu pate de macrou afumat

Cartofi copti cu pate de macrou afumat

Ingrediente (pentru 6 portii):
- cartofi 6 buc. mari (1,8 kg)
- macrou in ulei 1 conserva (de 190 grame)
- crema de branza 125 g
- crema de hrean 1 lingura rasa (25 g)
- ceapa verde 3 buc. (55 g)
- lamaie 1 buc.
- ulei de masline 1 lingura
- sare, piper

Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Spalati foarte bine cartofii, eventual cu o perie. Intepati-i cu o furculita in mai multe locuri, stropiti-i cu un pic de ulei de masline si dati-i cu un praf de sare. Asezati-i intr-o tava si bagati-i in cuptor. Lasati-i o ora – o ora si 15 minute sau pana cand cartofii sunt bine patrunsi (intepati-i cu furculita pentru a-i verifica). Intre timp, pregatiti pateul de macrou afumat cu hrean: scurgeti din uleiul din conserva si curatati bucatile de peste de piele si de eventualele oase.
Puneti macroul intr-un castron, impreuna cu crema de branza. Cu ajutorul unei furculite, pasati si omogenizati.
Adaugati coaja rasa de la lamaie (lamaie spalata foarte bine, in prealabil), crema de hrean si doua fire de ceapa verde (taiate marunt). Omogenizati si potriviti de sare si de piper. Adaugati suc de lamaie pana obtineti gradul de acreala dorit.

Cand cartofii s-au copt, executati-le o taietura (nu pana jos!), desfaceti-i usor (ca pe o carte) si, in buzunarul creat, puneti pate de peste.

Mod de servire: 
Presarati deasupra ceapa verde (al treilea fir, taiat marunt) si un pic de piper proaspat rasnit. Serviti-i imediat.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter