You are here

Acasa

Ciorba de crap I

2 l apa,
1 l de bors,
600 grame de crap (circa 6 bucati),
zarzavat de supa,
3 linguri de orez,
verdeata,
sare.

Se taie marunt un morcov, o legatura de patrunjel, o ceapa.
Se pun sa fiarba cu apa, adaugând orezul ales si spalat. Când zarzavatul este aproape fiert, se pune pestele (de obicei capul si coada).
Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia periodic spuma, se pune sare. Când este aproape gata, se adauga borsul fiert separat si strecurat, precum si o mâna de verdeata, spalata si taiata marunt. Se lasa sa mai dea împreuna un clocot. La fel se face si ciorba de peste marunt.
Pestisorii se curata de solzi {daca sunt mai mari) si de intestine, strângându-i de la coada spre cap. Se procedeaza apoi ca la cioiba de crap, dar nu se fierb prea mult, pentru ca se sfarâma.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter