You are here

Acasa

Ciorba de macrou

Ciorba de macrou

2 peşti macrou
1 litru apă
2 linguriţe sare de mare
1 ceapă mare, tocată mediu
30 gr. unt nesărat
2 morcovi (120 gr.), cubuleţe
2 cartofi medii (220 gr.), cubuleţe
2 roşii medii (275 gr.), cubuleţe
20 gr. pătrunjel, tocat mărunt
sucul de la 1 lămâie
1 linguriţă de cimbru

Se eviscereaza pestele, se taie capul si scoate coloana iar apoi se clateste bine cu apa rece.
Într-o oala cu 2½ căni (750 ml) de apă pune peştele la fiert pentru 10 minute. Scoate peştele când e fiert, scoate-i oasele rămase prin carne şi taie-l în bucăţi mici.
Strecoară apa în care a fiert peştele de orice reziduu şi păstreaz-o pentru mai târziu.
Topeşte untul în oala de supă şi căleşte ceapa pentru 4-5 minute sau pâna se înmoaie
Adaugă supa de peşte şi încă 1½ căni de apă.
Când începe să fiarbă adaugă cartofii, morcovii şi roşiile.
Micşorează focul la mediu şi fierbe totul încă 20 de minute.
Adaugă pătrunjelul tocat mărunt, cimbrul, sucul de lămâie şi peştele.
Fierbe 3-4 minute.

Mod de servire: 
Serveşte fierbinte.
Voteaza reteta: 
Average: 3.5 (2 votes)
Anunturi: 

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Copiati codul din imagine.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.