You are here

Acasa

Ciorba de peste Bouillabaisse

Ciorba de peste Bouillabaisse

2 kg peste (cod, somon, ton, hering),
500 g fructe de mare (scoici, melci, creveti, caracatita),
2 cepe,
1 fir de praz,
2 rosii,
150 ml ulei de masline,
100 ml vin alb,
4 catei de usturoi,
2 frunze de dafin,
o jumatate lingurita fenicul,
un praf de cimbru,
2 ardei iuti rosii,
1 praf de sofran,
sare si piper dupa gust

Intr-o tigaie se incinge uleiul. Apoi, se adauga ceapa taiata pestisori, prazul taiat rondele si rosiile taiate cubulete. Se adauga usturoiul zdrobit, dafinul, fenicului, cimbrul si ardeii iuti. Se dau in cateva clocote, amestecandu-se des, se adauga sare si piper si se ia tigaia pe foc. Se lasa sa se raceasca. In acest amestec se va marina pestele 4-5 ore.

Separat, bucatile de peste marinate se pun intr-o cratita. Se adauga fructele de mare si se acopera cu apa rece. Se pune la fiert pentru 6-8 minute la foc mare, apoi se da focul mai mic. Se adauga sofranul, vinul alb, se acopera vasul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se scot pestele si fructele de mare din supa, iar supa ramasa se paseaza si condimenteaza dupa gust. Intr-un bol se pune supa pasata, apoi se adauga inauntru bucatile de peste si fructele de mare.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter