You are here

Acasa

Ciorba de peste cu usturoi

Ciorba de peste cu usturoi

3 kg peşte de sortimente diferite
6-8 cartofi mari
6 roşii mari
5 cepe
2 căpăţâni de usturoi
1 ceaşcă ulei
3 ardei capia roşii
oţet
sare
piper
leuştean

Foloseşti peşte mic (oblete, roşioară), dar şi peşte mare (somn, caras, ştiucă). Cel mic fierbe uşor, apoi strecori zeama. în zeamă fierbi restul ingredientelor.

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în două. Dacă sunt prea mari, îi tai în 3-4 bucăţi. Toci apoi ceapa şi ardeii. Tai roşiile felii sau bucăţi potrivit de mari.

In ceaun, în apă călduţă pui la fert ceapa, apoi ardeii. Tot în acest moment adaugi o parte din sare. Urmează cartofii şi, spre final, roşiile.

Când totul e aproape fiert, pui peştele şi imediat adaugi restul de sare şi oţet, după gust. Ciorba trebuie să fie acrişoară. Când e gata, o dai deoparte şi presari leuştean tăiat mărunt.

Intre timp, faci o cantitate mărişoară de mujdei de usturoi. Freci pasta de usturoi cu ulei de floarea-soarelui şi o diluezi cu apă minerală sau cu apă călduţă. După gust, poţi adăuga puţin piper şi 2 linguriţe de oţet.

Scoţi cartofii şi peştele pe un platou şi mănânci cu mujdei, iar ciorba (zeama) o serveşti separat, cu sau fără mujdei adăugat, după gust.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter