You are here

Acasa

Ciorba de peste III

Pestele (circa 1 kg) curatat de solzi, intestine, branhii (daca este crap, trebuie sa i se scoata osul amar), se taie în bucati potrivit de mari (4-5 cm); 200 grame de zarzavat — morcov, patrunjel, telina — ras pe razatoarea cu gauri mari, o ceapa mare — de 100 de grame — se toaca marunt; zarzavatul si ceapa se calesc cu 2-3 linguri de ulei, adaugând si 1 -2 ardei grasi taiati felii subtiri.

Se stinge cu 1,5 I apa fierbinte si se fierbe pâna când zarzavatul este destu! de moale. Se adauga apoi rosii (2 rosii mijlocii) taiate felii. Ciorba se acreste cu bors, cu zeama de varza, otet sau zeama de lamâie. Daca ciorba este prea deasa, se mai pune apa. Borsul si sarea se adauga înainte de a pune pestele.
Când ciorba clocoteste se pun bucatile si capul pestelui; se fierb pe foc mic circa 20 de minute, pâna ce intra usor furculita în carne; nu trebuie sa se sfarâme carnea. Se adauga leustean pentru aroma, patrunjel verde tocat (dupa gust).

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter