You are here

Acasa

Ciorba de peste pentru mahmuri

900 g crap fara cap si coada,
20 g sare,
200 g lapti si icre de crap,
20 g boia de ardei,
500 g cap de crap,
10 g ardei iute (cireasa),
250 g ceapa rosie,
1 lamaie,
150 ml smantana,
1 foaie de dafin.

Ceapa se taie rondele, crapul fara cap si coada se taie felii, se spala capul de crap, laptii si icrele, lamaia se taie in doua, o jumatate se stoarce si cealalta jumatate se taie in felii. Ceapa si capul de crap se pun in apa, se adauga sare si boia (paprika) si se fierbe timp de o ora.
Dupa fierbere se pun feliile de peste, iar dupa 10 minute se adauga laptii si icrele de peste si se mai fierbe 5 minute. Feliile de peste se scot cu o paleta strecuratoare, se dezoseaza si se pun deoparte. Supa se strecoara si se completeaza pana la 1,5 l cu apa, se condimenteaza cu foaia de dafin, suc de lamaie, se mai fierbe 5 minute, se toarna smantana. Se adauga feliile de peste, ardeiul iute, feliile de lamaie si se da un clocot.
Se pune pe masa intr-un ceaun sub care arde o flacara pentru ca ciorba de peste sa ramana fierbinte.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter