You are here

Acasa

Ciorba pescareasca pe balta

peste de dunare,
peste marin marunt,
cartofi,
ceapa,
telina,
pastârnac,
morcov,
ardei gras,
rosii sau bulion,
sare mare de bucatarie,
otet,
mujdei pescaresc,
patrunjel verde.

Se ia ceapa si se pune la fiert într-o oala cu putina apa. Se taie telina, pastârnacul, morcovul si ardeiul gras dupa care se pun si ele la fiert lânga ceapa, adaugându-se doua linguri de ulei de floarea soarelui. Când acestea sunt aproape gata se adauga bulionul de rosii.In acelasi timp se ia ceaunul în care dorim sa facem ciorba pescareasca si se pune si se fierbe foarte bine pestele marin marunt. Când acesta este gata îl scoatem cu ajutorul unei site sau spumiere si se pun la fiert cartofii.

Se adauga compozitia din prima oala, se completeaza cu apa dupa care se pune la fiert pestele de dunare. Când ciorba este gata se adauga patrunjelul taiat marunt.
Se scoate pestele din ceaun, cu multa grije pentru a nu se rupe si se aseaza pe masa într-o tava cât mai mare, astfel încat sa poata fi ales si luat cu multa usurinta de orice mesean. Pe aceeasi tava se scot si se aseaza si cartofii fierti.

Se umple farfuria pâna la jumatate cu ciorba, se pun cartofi fierti, jumatate de lingura de sare mare de bucatarie, o lingura de otet si mujdei de usturoi, dupa care se adauga bucata de peste dorita. Se serveste pâna sa se raceasca pestele. La final, pentru ca pestele sa aiba în ce înota, se umple o farfurie cu ciorba pecareasca, se adauga patrunjel verde si se serveste fierbinte.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter