You are here

Acasa

Crap tikka la cuptor

2kg crap
500g cartofi
2 cepe mari
5 catei usturoi
tikka spices
curry
ulei de masline
1 ou si inca 3 catei de usturoi
2 linguri de smantana grasa
sare si piper dupa gust

Cum sa incep? Se ia undita si se merge la balta si se prind cateva exemplare de crap.............asa cum am facut eu.
Pestele se curata de solzi si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipereaza dupa care aplicam un praf de tikka spices peste tot(este un condiment indian)
Se curata cartofii si se taie..............nu rondele ca e deja banal, mai degraba in forma neregulata.
Si acum pregatim tava, punem uleuiul de masline si asezam cartofii peste tot in tava. Mai punem ceapa taiata grosier Plus cateii de usturoi(cei 5) si un pic de apa.
Saram si piperam dupa gust dupa care mai dam un praf de curry.......cat credem ca ne pace(asta ca sa ramanem in spatiul indian).
Asezam pestele peste cartofi si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 minute(pestele oricum se face mai repede, este doar in funcrtie de cat de grosi am taiati cartofii).

Pana se face pestele la cuptor facem sosul.
Spargem oul si alegem galbenusul de albus. Galbenusul il facem maioneza.........dupa metoda clasica(ulei +o lingurita de mustar)
Amestecam acei 3 catei de usturoi zdrobiti cu maioneza plus cele 2 linguri de smantana grasa. Albusul il batem spuma si-l amestecam cu maioneza.(sare si piper+un pic de busuioc)
Rezultaul: un sos foate fin si usor.

Mod de servire: 
Dupa ce pestele il scoatem din cuptor punem sosul deasupora si servim. Si mai punem un pahar de vin alb sec, ca altfel nu se poate.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter