You are here

Acasa

Crema de egrefin/morun afumat (dupa 8 luni)

1 cartof mare,
80 g de file de egrefin afumat,
200 ml de lapte semismantanit
o jumatate de ceapa,
o frunzulita de dafin,
2 lingurite cu smantana proaspata

Se desareaza pestele in apa rece timp de o ora si jumatate, schimband apa la fiecare sfert de ora.
Se pune, apoi, pestele intr-o cratita cu lapte fierbinte si se lasa sa fiarba in jur de 5 minute. In acest timp, se taie ceapa marunt, si se taie si cartoful. Se scoate pestele din lapte, si in locul lui se pun ceapa tocata marunt, dafinul si cartofii (legumele trebuie sa fie complet acoperite cu lapte, de aceea mai puteti adauga lapte daca este necesar). Se lasa sa fiarba pe foc mic aproximativ 20 de minute.
Dupa ce legumele au fiert, se scoate frunza de dafin, se zdrobesc legumele si se amesteca cu smantana proaspata pana se obtine o crema groasa.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter