You are here

Acasa

Dorada cu hribi si dovlecei

Dorada cu hribi si dovlecei
Dorada cu hribi si dovlecei1
Dorada cu hribi si dovlecei2

Reteta de la Laura Mandache (http://www.lauraadamache.ro)

2 pesti dorada (cca 300-350 gr/1 peste)
250-300 gr hribi
200 gr dovlecei
3 rosii mari
3 catei de usturoi
2 linguri sos soia
piper boabe (5-6 boabe)
lamaie (optional)
ulei de masline
25 ml vin alb
25 ml apa

Curatam pestele, il spalam bine si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Il pudram cu putina sare pe dinauntru si pe dinafara.

Curatam ciupercile si dovleceii si le taiem in feliute subtiri. Zdrobim cu muchia unui cutit un catel de usturoi intreg si necuratat si il punem intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 2-3 linguri de ulei de masline.

Cand catelul de usturoi incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Adaugam ciupercile, dovleceii si 2 linguri de sos de soia light. Le calim 4-5 minute, pana se inmoaie putin.
Formam un strat de legume intr-o forma incapatoare si asezam pestii deasupra lor.

Taiem rosiile in cubulete si le adaugam in forma. Zdrobim ceilalti doi catei de usturoi si ii punem si pe ei in tava ( intregi si necuratati ) iar din loc in loc adaugam boabele de piper,
Amestecam vinul si apa si le adaugam in tava.Coacem dorada in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute.

Mod de servire: 
Servim dorada alaturi de legume si, daca doriti, cu putin suc de lamaie.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter