You are here

Acasa

Dorada cu praz si curmale

Dorada cu praz si curmale

4 bucati de dorada de 120 g fiecare
40 curmale proaspete
4 fire de praz gros
20 stafide
1 catel de usturoi
1 ramurica de rozmarin
1/2 pahar de supa de legume
60 g unt
ulei extravirgin de masline
1 lingura de otet de vin rosu
sare naturala de mare
piper proaspat macinat

Inlaturati partea verde a prazului si taiati fiecare parte alba in trei bucati, pe lungime. Caliti putin prazul intr-o tigaie cu un cubulet de unt. Dati sare, piper si stropiti cu cateva linguri de supa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc potrivit pana se fragezesc, adaugand supa daca e necesar.

Infierbantati putin curmalele in cuptor, scoateti-le samburele si treceti-le prin sita. Puneti intr-o craticioara piureul tare obtinut, diluati-l cu otet si cu putina apa sa-l inmuiati, fierbeti-l cateva momente, apoi dregeti cu sare si cu piper.

Incingeti cateva linguri de ulei intr-o tigaie si rumeniti bucatile de dorada pe partea lor cu piele. Mai puneti si un cubulet de unt, un catel de usturoi intreg, ramurica de rozmarin si lasati sa se faca (timp de pregatire 8 minute in total). Sarati si piperati.

Fierbeti stafidele cateva minute in circa jumatate de pahar de supa, pana cand lichidul scade la jumatate. Apoi, incorporati untul ramas, batand continuu cu un tel pentru a obtine o emulsie. Puneti si aici putina sare si putin piper.

Mod de servire: 
Asezati bucatile de dorada pe farfurii fierbinti cu putin piure de curmale, eventual intr-o tarta, puneti prazul deasupra si stropiti cu sosul de stafide.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter