You are here

Acasa

Dorada la cuptor cu sos verde cremos

Dorada la cuptor cu sos verde cremos

2 dorade
o legatura verdeata(busuioc, coriandru, rozmarin...etc)
2 iaurturi grecesti
3 catei de usturoi
1 portocala
1/2 lamaie
sare si piper dupa gust

Se curata doradele de solzi, se spala si se lasa la scurs. Se sareaza, se pipereaza si ii umplem cu felii de lamaie.
Se pune intr-o tava pe o hartie de copt cu 2-3 linguri de ulei. Se da la cuptor (preincalzit la 170 grade) 20 minute iar apoi inca 10 minute pe functia gril, ca se rumeneasca putin.

Intre timp pana se face pestele continuam cu sosul.
Intr-un bol de blender punem verdeata, cei trei catei de usturoi, cele 2 iaurturi grecesti, portocala curatata de coaja, putina zeama de lamaie, sare si piper. Blendarim pana sosul devine verde cremos.
Sosul trebuie sa fie acrisor, daca nu este mai punem putina zeama de lamaie. Cu bol cu tot punem sosul la frigider.

Mod de servire: 
Dupa ce dorada sa prajit servim cu o garnitura de orez basmati(eu asta am facut, voi puteti face ce va place) si serviti cu sosul scos de la frigider.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter