You are here

Acasa

File de macrou învelit în bacon

4 fileuri de macrou
100 ml vin dulce
2 lingurite oţet balsamic
1 lingurita oţet de mere
sare
piper
1 foaie dafin
cimbru
30 ml ulei de floarea-soarelui
8 felii bacon crud uscat

Pentru sos şi garnitură
100 ml piure de roşii
5-6 căţei de usturoi
1 vânătă mare sau 2 mici
asmăţui
cimbru proaspăt
3-4 lingurite ulei de măsline

1. Pentru început, se iau vinetele, se curăţă de coajă,se taie rondele, se condimentează cu sare şi se pun să se scurgă într-o sită de plastic.
2. Separat, se pregătesc bucăţile de file, se spală, se şterg cu un prosop absorbant şi se înfăşoară în baconul crud uscat. Se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, cu foaie de dafin, se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se bagă în cuptor.
3. Se curăţă usuroiul, se taie feliuţe şi se condimentează cu sare şi oţet balsamic. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se iau feliile de vinete şi se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se adaugă piureul de roşii şi usturoiul. Se călesc la foc mic şi se lasă să scadă.
4. După ce s-a rumenit şi macroul, se scoate şi se aşază pe pat de vinete cu sos de roşii şi usturoi.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter