You are here

Acasa

File de merluciu cu masline

File de merluciu cu masline

4 bucati file de merluciu (fiecare de aproximativ 150 g),
4 linguri masline negre,
1 ceapa rosie,
4 linguri ulei de masline,
1 lingura cimbru maruntit,
100 ml vin alb,
1 capatana mica de salata,
sare,
piper

Se scot samburii din masline si se taie pe din doua. Ceapa se taie felii foarte subtiri.
Se pun 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie teflonata, se adauga ceapa, cimbrul, si se dinstuie pana cand ceapa primeste o usoara culoare aurie.

Peste se toarna vinul si se lasa sa scada bine. Apoi se introduc in tigaie bucatile de merluciu, se adauga maslinele si se potriveste de sare si piper.

Pestele se innabusa in sosul din tigaie cate 5 minute pe fiecare parte. Cand este gata se ia de pe foc si se lasa putin deoparte pana cand se pregateste platoul de servire.

Patru frunze de salata se aseaza pe un platou, se pun bucatile de merluciu, iar deasupra se pune ceapa si maslinele dinstuite cu putin sos.

Mod de servire: 
Restul de salata se rupe bucati mici se presara cu putina sare si o lingura de ulei de masline si se serveste separat langa peste.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter