You are here

Acasa

File de merluciu cu sos iute-acrisor si praz

File de merluciu cu sos iute-acrisor si praz

700g file de merluciu
2 cepe rosii
1 ardei gras
200 g praz
4-5 fire ceapa verde
3 catei de usturoi
20 g ghimbir proaspat
1 ardei iute
sucul de la o jumatate de lamaie
ulei de masline
o conserva de rosii decojite
sare, piper
o legatura de patrunjel

Se toaca marunt ceapa verde, ceapa rosie, ardeiul gras, ardeiul iute, ghimbirul, usturoiul.
Intr-o tigaie mai inalta se calesc legumele tocate aproximativ 10 minute in putin ulei de masline. Prazul se taie rondele fine si se adauga in tigaie peste legume lasandu-se la calit inca 5 minute.
Se amesteca din cand in cand cu o spatula de lemn.
Intr-un castron se paseaza rosiile decojite, dupa care se adauga in tigaie impreuna cu sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie.
Se lasa la fiert, la foc mic, alte 10 minute, amestecand din cand in cand.
Fileurile de peste se taie in dreptunghiuri groase, dupa ce au fost in prealabil spalate si lasate sa se usuce pe un servet, apoi se adauga in tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.
Patrunjelul se toaca marunt si se adauga la final.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter