You are here

Acasa

File de peste în sos cu bambus si ghimbir

125 g file de peste marin
500 g salata verde
125 g muguri de bambus
4 ciuperci negre, uscate
2 felii ghimbir radacina
1 lingura sos de soia
1 lingura sherry
2 linguri ulei
1 lingura pesmet
400 ml apa
½ lingurita zahar
½ lingurita sare

Se pun ciupercile la înmuiat în putina apa. În acest timp, fileurile de peste, bambusul si salata verde se taie fâsii si se lasa putin deoparte. Se procedeaza la fel cu ciupercile înmuiate.
Se rade ghimbirul si se pune la prajit într-o tigaie cu ulei încins, se adauga fâsiile de peste, se lasa la rumenit timp de 5 minute, dupa care se presara ciupercile, salata verde, bambusul si se mai lasa câteva minute la foc mic, amestecând continuu. Se toarna apa, se lasa sa dea un clocot, apoi se fierbe înabusit vreo 2 minute, la foc mare.
Se combina sosul soia cu sherry, zaharul si putina sare, apoi se incorporeaza în sosul de mai sus.
Se dilueaza pesmetul în putina apa si se varsa în aceeasi compozitie, se amesteca bine si se mai lasa câteva minute sa fiarba, pâna ce acesta capata o consistenta cremoasa.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter