You are here

Acasa

File de salau cu sos de usturoi

File de salau cu sos de usturoi

8 bucati file de șalău
ulei pentru prăjit
3-4 linguri pesmet
sare
piper alb măcinat

Pentru sos

2-3 lingurite făină
5-6 căței usturoi
100 g margarină
1 legatura mărar
cimbru proaspăt

Pentru garnitură

2 morcovi
2 gulii
2-3 linguri ulei de măsline
2-3 lingurite oțet balsamic
5-6 cartofi

Se iau bucăţile de şalău, se condimentează cu sare şi piper, se trec prin pesmet măcinat şi apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
Cartofii se spală, se şterg bine şi se pun la copt în cuptorul încins. Morcovii şi guliile se rad pe răzătoarea mică şi se pun în boluri separate. Se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi se potrivesc cu sare şi piper.
Separat, se topeşte margarina, se adaugă făina cernută şi apă fierbinte. Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Se presară sare şi piper, după gust, şi la sfârşit, se adaugă usturoiul măcinat şi mărarul tocat mărunt.
Se scot cartofii din cuptor, se curăţă, se feliază şi se condimentează cu sare. Fileul de şalău se serveşte cu sosul alb de usturoi, cu garnitura de morcovi, guliile şi cartofii copţi. Se ornează cu cimbru proaspăt.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter