You are here

Acasa

Fileuri de chefal cu mac

Fileuri de chefal cu mac

8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare)
3 linguri faină albă
4 linguriţe seminţe de mac
4 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper

pentru spuma:
1 ardei gras roşu
2 gălbenuşuri
100 ml smântână dulce
sare

pentru decor:
2 morcovi
2 dovlecei (zucchini)
15 g unt
12 coacăze
150 g zahăr

Curăţă morcovii şi taie-i bastonaşe foarte subţiri. Spală foarte bine dovleceii, taie-i felii subţiri pe lungime, apoi bastonaşe — doar pulpa, fără partea cu seminţe.

Curăţă ardeiul gras de seminţe şi de filamentele albe, taie-1 bucăţele, apoi pasează-1 în blender. Pune pasta obţinu­tă într-o crăticioară şi aşaz-o pe foc, amestecând permanent până când se îngroaşă. Incorporează pe rând gălbenu­şurile şi bate-le cu telul ca pentru sosul zabaion. încorporează smântână bătută şi potriveşte gustul de sare.

Pune zahărul într-o crăticioară, adaugă 2 linguri de apă şi caramelizează-1. Intinde caramelul pe o folie de plastic şi lasă-1 să se răcească.

Tăvăleşte fileurile de chefal prin faină, presară-le cu seminţe de mac, sare şi piper, după gust, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins. Intre timp, în altă tigaie, căleşte legumele tăiate bastonaşe în unt încins.

Mod de servire: 
Aşază pe mijlocul farfuriilor legumele călite, câte 2 fi­leuri de chefal prăjit şi toarnă peste ele spuma de ardei gras. Decorează cu coacăze şi cu bucăţi de caramel.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter