You are here

Acasa

Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline

Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline

4 fileuri de pește (cam 150 g bucata),
4 cepe mici,
1 pahar de vin alb sec,
1 portocală,
3 linguri de ulei de măsline,
100 g măsline,
puțină făină,
sare și piper.

Curățați cepele, tăiați-le rondele subțiri și căliți-le în ulei până încep să se înmoaie. Uscați bine fileurile de pește, tăvăliți-le prin făină, scuturați-le (să înlăturați excesul) și puneți-le peste ceapă. După 2 minute (adică 1 minut pe fiecare parte) turnați vinul și continuați fierberea, la foc mic, până scade lichidul.

Adăugați atunci zeama de portocală, sărați (dacă ziceți că mai trebuie), piperați și fierbeți încă zece minute, întorcând fileurile cu maximă grijă la jumătatea fierberii.

Ca garnitură, cred că niște cartofi natur ar merge cel mai bine. Cât despre vin, e destul de complicată combinația, așa că aș miza ori pe nebunia unui Pinot Gris, ori pe versatilitatea unei Fetești Regale.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter