You are here

Acasa » Retete exotice

Fructe de mare


Fructe de mare cu tagliatelle si grapefruit
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet...aprox 3-4 min, in apa cu sare.Taiem grapefruit in jumatate, o jumatate o curatam de coaja si o taiem cubulete iar cealalta o taiem felii pt. decor.Intr-o tigaie mare punem un pic de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt si usturoiul, dupa care adaugam crevetii...


Fructe de mare marinate
Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt.Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).


Fructe de mare cu Tagliatelle
Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut.


Fructe de mare a la marinnaire
Ceapa, usturoiul si verdeata au fost tocate marunt, iar vinul l-am dat in clocot, pentru ca alcoolul creeaza un fel de crusta care nu mai permite aromelor sa treaca.Ceapa si un sfert din usturoi le-am pus la calit intr-o lingura de ulei de masline, iar cand au devenit usor translucide.


Fructe de mare cu orez si legume
Se spala orezul, dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare , ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie fasii, rosiile se taie felii. Orezul se va amesteca cu dovleceii, fructele de mare, ceapa, ardeiul, patrunjelul .Se adauga margarina, condimentele si rosiile. Se adauga 600 ml apa si se da la cutor.


Fructe de mare in nuca de cocos
Caracatita,scoicile si calamarul se spala in mai multe ape reci.In bucati mici se taie doar caracatita si calamarul.Intr-un vas se pune 1 litru de apa,la care se aduga putina sare.Cand clocoteste se aduga fructele de mare,mai putin surimiul.Se lasa sa fiarba doar 5 minute,dupa care se scot din apa si se lasa sa se scurga bine.


Amestec chinezesc cu fructe de mare
Fructele de mare se lasa sa se dezghete, apoi se spala. Amestecul chinezesc de legume se caleste pe foc mare, in ulei, 2-3 minute; se adauga fructele de mare si se mai tine pe foc 5 minute. Se amesteca condimentele si sarea si se aranjeaza intr-o tava termorezistenta. Se da la cuptor pentru 20- 30 minute.


Chowder cu fructe de mare
Se topeste untul intr-o cratita si se caleste baconul la foc mediu timp de 1-2 minute, pana ce se rumeneste. Se micsoreaza flacara, se adauga prazul si se gateste pana ce se inmoaie; atentie, prazul nu trebuie sa se rumeneasca. Se adauga ardeiul si telina si se continua 3-4 minute, amestecand frecvent.Se adauga orezul si se gateste 4-5 minute, amestecand ocazional.


Supa de fructe de mare
Tocati marunt tulpinile de telina si ceapa. Mixati pulpa de rosii in blender. Taiati cartofii cuburi si bacon-ul felii. Pregatiti-va laptele, faina, untul, supa de legume, pestele si fructele de mare si aveti toate ingredientele gata pentru a trece la preparare.Puneti untul intr-o tigaie adanca si lasati-l sa se topeasca la foc iute.


Farfalle cu fructe de mare
Pune la fiert farfalle in apa fiarta cu foarte putina sare.In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin.Adauga vinul si gateste calamarii inca 5 minute la foc mediu- mare.Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte.


Paella cu fructe de mare
Se dau rosiile prin mixer pentru a se obtine un suc gros. Se fierb scoicile pana se desfac cochiliile (pot fi folosite si congelate). Se scot fructele de mare din punga si se pun in apa clocotita, lasand sa dea un clocot. Se pun la scurs.Se spala bine orezul, se scurge si se caleste in ulei pana devine sticlos.

> >> 2 3 4 5 6

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter