You are here

Acasa

Fructe de mare pag. 2


Spaghete cu fructe de mare
Se taie usturoiul si ardeiul iute rondele subtiri. Se taie rosiile cubulete, aveti grija insa ca rosiile sa fie mai zemoase.Se fierb pastele. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se tin la cald.Se oparesc un pic fructele de mare daca sunt congelate, la foc mic.Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec.


Risotto cu fructe de mare 1
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga vinul si se lasa pana ce se evapora alcoolul. Se adauga orezul si se prajeste pana ce devine sticlos, se stinge cu supa de pui sau de legume si se lasa la fiert sub capac timp de 15-20 minute.
Intre timp prajiti usor fructele de mare si crevetii in unt. Se pot condimenta cu curry.


Risotto cu fructe de mare 2
Calim orezul cateva minute in unt iar in momentul in care capata un aspect translucid daugam fructele de mare.Amestecam orezul cu fructele de mare vreo 3-4 minute si apoi adaugam paharul de vin. Lasam sa se evapore alcoolul complet si incepem sa adaugam supa treptat.


Paste cu fructe de mare 2
Primul pas – puneti pastele la fiert in cantitate mare de apa sarata, fierbeti atâta timp cât e minimul indicat pe ambalaj.În timp ce fierb pastele, facem restul. Tocati usturoiul foarte marunt si prajiti in putin ulei timp de 1-2 minute.Adaugati fructele de mare. Daca utilizati congelate , atunci este mai bine sa le decongelati. Lasati pe foc doar 1 minut.


Salata cu fructe de mare si sos de curry
Decongelăm fructele de mare. Le scurgem foarte bine de apă.Încingem untul într-o tigaie de teflon şi prăjim fructele de mare timp de 1 minut la foc mare. Dacă le lăsăm mai mult vor deveni tari.


Linguine ai frutti di mare
ructele de mare se curata, se spala, se taie si se calesc un pic în ulei, într-o tigaie larga, alaturi de usturoiul taiat felii si de patrunjel. Când încep sa-si lase zeama se adauga supa de legume si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se fierb pastele în apa cu sare iar când sunt aproape gata.


Tarta cu fructe de mare
Faina, untul, apa si jumatate de lingurita de sare se amesteca, apoi se framânta pâna rezulta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Fructele de mare se deconge¬leaza, se calesc în putin ulei, apoi se pun într-o strecuratoare.Morcovul curatat de coaja si taiat cubulete si mazarea se spala, se fierb în apa.


Fructe de mare Sithoniene
Incepem cu caracatita: se curata prin inlaturarea osului negru(ciocul) si a intestinelor. Se fierbe timp de 20 minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Caracatita se va strange, iar apa se va colora in roz:)Midiile: se spala sub jet de apa. In Grecia se vindeau fara cochilie.

> >> 1 2 3 4 5 6

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter