You are here

Acasa » Blogs » bucatarul's blog

Homar thermidor

Homar thermidor

2 homari mari, gata fierti, taiati in doua pe lungime,
o ceapa mare rosie taiata marunt,
50 g unt,
20 g faina,
100 ml vin de Xeres,
200 ml vin alb sec,
200 ml supa concentrata de peste,
100 g parmezan ras,
doua linguri de patrunjel tocat,
8 linguri smantana groasa,
doua linguri de mustar (de Dijon),
sare,
piper.

Se scoate carnea din carapacea homarilor si din clesti si se taie cubulete mici (cam de un centimetru).
Se caleste ceapa in jumatate din cantitatea de unt presarata cu faina. Se adauga Xeres-ul, vinul alb, supa de peste, carnea de homar. Se fierbe trei minute la foc moale.
Se adauga smantana, mustarul si patrunjelul tocat. Se repune amestecul in carapace.
Se presara cu parmezan si cu aschii de unt si se gratineaza la grilul din cuptor.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter