You are here

Acasa

Macrou cu curmale

Macrou cu curmale

1 macrou intreg (cca. 1 kg)
100 g faina
150 g migdale decorticate
24 de curmale
1 galbenus de ou
1 lingura zahar
2 cm bucata ghimbir, data prin razatoare
1 rosie coapta taiata rondele, pentru ornat
30 g unt
3 linguri ulei de masline
sare
piper negru macinat

Se gateste faina in putina apa cu sare, timp de 10 de minute, la foc mic, amestecand constant. Se ia apoi de pe foc si se adauga zahar, sare si piper si jumatate din ghimbir. Se lasa amestecul sa se raceasca pana devine caldut, apoi se adauga galbenusul de ou.
Intre timp, se pun migdalele la prajit intr-o tava de cuptor, la 160 °C, li se indeparteaza cojitele, se toaca si se amesteca cu mixtura de faina.
Se scot samburii din curmale care se umplu apoi cu mixtura de faina.
Se despica pestele, se curata si se spala. Se umple cavitatea cu curmalele umplute si cu restul mixturii de faina. Se inchide burta macroului folosind scobitori si se asaza pe un platou termorezistent. Se asezoneaza cu sare, piper negru, ulei de masline si restul de ghimbir. Se toarna in vas 1/4 cana apa si se da platoul la cuptor, la 180 °C, timp de 40 de minute.

Mod de servire: 
Se serveste ornat cu restul de curmale, verdeturi si rondele de rosie.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter