You are here

Acasa

Merluciu in crusta de iaurt

Merluciu in crusta de iaurt

1 kg trunchi de merluciu
1 lămâie
1 iaurt de 200 ml
1 legătură pătrunjel verde
1 pliculeţ de ceai de praf de mentă
1 lingură de rozmarin uscat
1 lingură de sare grunjoasă
1 linguriţă de piper negru
200 g de făină albă
50 ml ulei de floarea soarelui
hârtie de copt
sare si piper dupa gust

Curăţaţi peştii sub jet de apă rece şi tranşaţi-i în bucăţele potrivite. Asezonaţi-i cu sare, jumătate din coaja de lămâie rasă, zeama stoarsă de la lămâie, menta uscată, rozmarinul, piperul şi pătrunjelul proaspăt.Acoperiţi marinata şi lăsaţi-o la rece pentru o oră.
Amestecaţi iaurtul cu 3 linguri de făină, un praf de sare şi cealaltă jumătate de coajă rasă de lămâie ramasa. Aşezaţi în tava de cuptor o coală de hârtie de copt unsă cu uleiul de floarea soarelui. Tăvăliţi bucăţile de merluciu prin făină şi după treceţi-le prin crema de iaurt.
Coaceţi-le o 40 minute la foc mediu spre mare sau pana vedeti ca sau rumenit.

Mod de servire: 
Serviţi cu mujdei şi mămăliguţă.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter