You are here

Acasa

Merluciu cu sos de iaurt cu menta

Merluciu cu sos de iaurt cu menta

1 kg trunchi de merluciu
7 fire proaspete de mentă
jumătate de lămâie
1 linguriţă rasă de anason pisat
1 linguriţă de rozmarin
1 lingură de sare grunjoasă
2 iaurturi de 140 ml
7 căţei de usturoi
7 linguri de ulei extra virgin de măsline
hârtie de copt
sare si piper dupa gust

Curăţă peştii de solzi şi înotătoare, spală-i sub jet de apă rece şi taie-i în bucăţi de 5 cm fiecare. Asezonează-i cu sare, anason, rozmarin, coaja rasă a jumătăţii de lămâie şi sucul acesteia. Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu 4 linguri de ulei de măsline. Aşază bucăţile pe ea şi coacele la foc mediu spre maxim timp de 20 de minute, în partea cea mai de sus a cuptorului pana se "rumenesc".
Bagă în blender frunzele de mentă, căţeii de usturoi, un praf de sare, 3 linguri de ulei şi cele 2 iaurturi şi mixează-le pentru 2 minute la intensitate maximă, pana se fac spuma.

Mod de servire: 
Scoate peştii din cuptor şi serveşte-i cu sos de iaurt şi o garnitura de cartofi sau orez.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter