You are here

Acasa

Merluciu la gratar cu cartofi copti

Merluciu la gratar cu cartofi copti

600 g file de merluciu
4 cartofi potriviti
sare
condimente pentru peste
oregano
ulei
folie de aluminiu
o capatana de usturoi
o lingurita de pasta de rosii
smantana dupa gust
verdeata pentru ornat

Pestele se spala, se lasa sa se scurga pe un servet absorbant, dupa care se unge fiecare bucata cu ulei, se sareaza, se condimenteaza si se asaza in folie. Se procedeaza astfel cu toate bucatile de peste.

Cartofii se spala in coaja, se sterg ( nu se curata ), si se invelesc in folie.

Se pregateste cuptorul. Se seteaza pe modul grill, la temperatura maxima, si se asaza cartofii pe gratar cca 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se pune si pestele langa cartofi, si se mai lasa inca 25 de minute.

Intre timp, se pregateste mujdeiul. Se curata usturoiul, se spala si se zdrobeste. Se freaca cu sare si ulei turnat treptat. Dupa ce s-a format de consistenta unei creme, se adauga smantana si pasta de rosii. Se omogenizeaza.

Mod de servire: 
In farfurie, se asaza cateva bucatele de peste, un cartof copt taiat in patru, se adauga mujdei si se presara verdeata pe deasupra.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter