You are here

Acasa » Blogs » pescarul's blog

Merlucius prajit cu sos de rosii si masline

Merlucius prajit cu sos de rosii si masline

600 g merlucius
50 g masline
1 lg sos de rosii
2 rosii
1 foaie dafin
1 legatura patrunjel
piper
sare
ulei

Se curata pestele, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Apoi se spala si se sterge. Dupa ce s-a uscat, se freca cu putin piper (sau dupa gust boia si praf de usturoi) se tavaleste prin faina sau malai. Se pune tigaia la foc potrivit si cand uleiul este incins, se asaza bucatile de peste la prajit. Trebuie sa fie ulei suficient, ca se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Daca bucatile nu prea groase se tin cca. cinci minute pe fiecare parte. Se scoate pestele prajit din tigaie, cu o spumiera si se aseaza pe o hartia absorbanta, ca sa se degreseze.
De obicei, pestele prajit se serveste cu o mamaliga, alaturi de un mujdei de usturoi. De data asta am servit pestele alaturi de un sos de rosii cu masline. Pentru sos, se incinge tigaia cu ulei, se adauga rosiile decozite, fara sanburi si taiate in cuburi. Dupa 5 minute se adauga sosul de rosii, foaia de dafin si sarea dupa gust. Se acopera vasul, se mai lasa 2-3 minute.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter