You are here

Acasa

Mousse de somon afumat

Mousse de somon afumat

200 g somon afumat
100 g brânză mascarpone
100 g cremă de brânză cu verdețuri
o legătură de mărar
zeama de la o jumătate de portocală
miez de pâine pt tartine (se găsește gata pregătit)
o linguriță ulei de masline
un cățel de usturoi
Oregano, busuioc, sare, piper după gust, pentru aromatizarea tartinelor

Pune bucățile de somon (curățate bine de oase, în prealabil) într-un bol. Adaugă și brânza mascarpone și crema de brânză. Folosește un blender, pentru a amesteca ușor compoziția.
După ce amesteci ușor pasta, adaugă și zeama de la o jumătate de portocală. Va tăia puțin gustul greu al somoului, care este un pește foarte gras. După ce faci acest mousse de somon, lasă-l puțin la rece. Între timp, pentru prepararea tartinelor, taie în formă de triunghi (sau orice altă formă preferi) miezul de pâine, unge fiecare bucată cu foarte puțin ulei de măsline și freacă pâinea cu ustoroi, apoi pune bucăți-le de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară peste bucățile de miez verdeață după gust, sare și piper și ține-le puțin la cuptor, până capătă o culoare aurie.
Scoate pasta de somon de la frigider și pune-o într-un poche (un con din plastic sau textil, folosit în special pentru ornarea de torturi). Dacă nu ai un astfel de poche, poți improviza unul dintr-o pungă mică de plastic, căreia îi tai un vârf. Umple tartinele cu mousse de somon și ornează-le cu ceapă verde(baby) sau rosie.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter