You are here
Peste in crusta picanta cu ghimbir
4 fileuri de peşte alb (tilapia, păstrăv) cu piele
4 cepe verzi
4 căţei de usturoi
1 fir lemongrass
o bucată de ghimbir de cca 6 cm
6 fire de coriandru cu rădăcini
2 linguri susan alb
2 linguri susan negru
1 limettă
1-2 linguri zahăr brun
4 linguri ulei
chili după gust
sare
1 praf şofran
4 cartofi
4 morcovi
50 g unt
Se prepaîă crusta: se toacă ceapa şi usturoiul. Se decojeşte ghimbirul şi se rade, apoi se amestecă împreună cu ceapă, usturoi, susan, lemongrass tocat şi coriandru.
Se toacă toate împreună, apoi se adaugă coaja rasă şi sucul de limettă, zahăr şi 1 lingură ulei. Se mai toacă dată, apoi se adaugă chili şi sare după gust. Se aplică peste peşte şi se presează puţin cu lingura.
Se încinge uleiul şi se prăjesc fileurile cu partea cu pielea în jos, 3-4 min. Apoi peştele se transferă pe un grătar încins şi se mai frige 2-3 min.
Se prepară piureul: se decojesc cartofii şi morcovii şi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se adaugă unt şi se pasează. Se condimentează cu chili şi coriandru verde tocat.
Comentariu nou