You are here

Acasa

Peste in crusta picanta cu ghimbir

Peste in crusta picanta cu ghimbir

4 fileuri de peşte alb (tilapia, păstrăv) cu piele
4 cepe verzi
4 căţei de usturoi
1 fir lemongrass
o bucată de ghimbir de cca 6 cm
6 fire de coriandru cu rădăcini
2 linguri susan alb
2 linguri susan negru
1 limettă
1-2 linguri zahăr brun
4 linguri ulei
chili după gust
sare
1 praf şofran
4 cartofi
4 morcovi
50 g unt

Se prepaîă crusta: se toacă ceapa şi usturo­iul. Se decojeşte ghimbirul şi se rade, apoi se amestecă împreună cu ceapă, usturoi, susan, lemongrass tocat şi coriandru.

Se toacă toate împreună, apoi se adaugă coaja rasă şi sucul de limettă, zahăr şi 1 lingură ulei. Se mai toacă dată, apoi se adaugă chili şi sare după gust. Se aplică peste peşte şi se presează puţin cu lingura.

Se încinge uleiul şi se prăjesc fileurile cu partea cu pielea în jos, 3-4 min. Apoi peştele se transferă pe un grătar încins şi se mai frige 2-3 min.

Se prepară piureul: se decojesc cartofii şi morcovii şi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se adaugă unt şi se pasează. Se condimen­tează cu chili şi coriandru verde tocat.

Mod de servire: 
Se pudrează cu puţin şofran crusta peştelui şi se serveşte cu piureul de legume.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter