You are here

Acasa

Peste cu sos de creveti

Peste cu sos de creveti

2bucati mari file bass(sau orice alt peste alb),taiata fiecare in doua
170g creveti(shrimp) congelati,gata curatiti si gatiti
1/2ceapa taiata marunt
1cup* lapte
3-4linguri faina
3linguri ulei
1conserva(284g) ciuperci,se foloseste si lichidul!
1/2cup vin alb
1/2cup lichidul de la conserva de ciuperci
½-1lingurita boia iute(sau dulce dupa gust)
Sare,piper prospat macinat
Patrunjel verde,pentru ornat
*1cup=1ceasca(pahar)250ml

Se taie fileurile in jumatate(4bucati)si se aseaza intr-o tava.Se pune sare si piper proaspat macinat pe ambele parti ale fileului.Se presara cu ceapa si se toarna laptele.Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200C si se tine aproximativ 25-30 minute pina pestele este fiert.
Cind pestele este gata, se scoate din cuptor, se scurge cu grija(este fierbinte!)laptele in care a fiert,iar pestele se pastreaza cald.

Intre timp, se face sosul.Se pune uleiul, se adauga faina si se prajeste pina aceasta isi schimba usor culoarea(se rumeneste usor!)Se toarna zeama de la ciupercile din conserva si vinul si se amesteca energic pina se obtine un sos gros .Se adauga boiaua,se amesteca .Laptele in care a fiert pestele sa ia cu grija si se pune pe rind la sos.Se amesteca si se fierbe cam 5-6 minute apoi se adauga ciupercile, apoi crevetii si se fierb impreuna inca 2-3 minute.

La final se mai poate adauga lapte pina obtineti consistenta dorita la sos, sare si suc de lamie dupa gust.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter