You are here

Acasa

Pestisori marinati

2 kg de peste marunt
800 gr-1 kg de sare mare
400 ml de ulei
200 ml de otet de masa alb sau din vin alb
200 ml de apa
frunze de dafin
piper boabe aromat
rozmarin
ceapa
usturoi

Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala cu apa rece , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.
Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se acopera cu sare grunjoasa. Se lasa asa timp de 3-4 ore.Pestisorii isi i-au sarea , cat este necesar . Nu vor fi sarati dupa prepararea lor. Dupa aceia se inlatura sarea, se mai sterge cu un servetel si pestisorii se aranjeaza toti cu spinarea in sus , unul langa altul. Apa se fierbe cu frunza de dafin si cca 10 boabe de piper. Se raceste si se amesteca cu otetul. Totul in stare rece se toarna peste pestisorii aranjati . Se lasa in marinata aceasta pentru 4 ore.
Se acopera cu o folie de aluminiu.
Se varsa marinata toata , frunzele de dafin si boabele se lasa intre pestisori, se mai adauga cateva crengute de rozmarin, cam 6-7 catei de usturoi , taiat felii si se toarna uleiul. Deasupra se acopera cu ceapa.

Mod de servire: 
Se poate servi dupa 10 ore de marinare.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter