You are here

Acasa

Plachie de caras cu citrice

Plachie de caras cu citrice

un caras la 0,8-1,2 Kg/ bucata,
lamai,
portocale/ mandarine,
verdeata (marar, patrunjel, busuioc),
ceapa,
usturoi,
praz,
ulei de masline,
unt proaspat,
zarzavat din cel pus pt. toamna ,
suc de rosii,
sare grunjoasa,
piper boabe

Ceapa, usturoiul si prazul se taie rondele. Se incinge o tigaie cu margini inalte in care se incalzeste un amestec de unt proaspat si ulei de masline.
Legumele taiate solzi se calesc in amestecul de ulei de masline si unt proaspat.
Se adauga cativa fulgi de ardei iute. Se amesteca cu o lingura din lemn pana ceapa incepe sa sticleasca si sa se moaie.

Se adauga zarzavatul din sticla (ardei gras/ ardei capia/ gogosari plus rosii) si suc de rosii in tigaia cu margini inalte si se caleste pana se formeaza un sos omogen avand grija sa nu distruga legumele.

Amestecul de legume se asezoneaza dupa gust cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se poate adauga si cimbru uscat.

Lamaile si portocalele se taie felii subtiri. Verdeata se toaca marunt.
Pestele se spala sub jet de apa rece, se lasa la scurs si se sterge cu hartie absorbanta.
In peste se pun felii de citrice. Se stoarce putina zeama. Se pune si un praf de sare grunjoasa si cateva firisoare de piper boabe proaspat macinat.

Pestele se unge cu putin ulei de masline si se asezoneaza pe ambele parti cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat.

Pestele se aseza intr-un vas de copt pe un strat de zarzavat calit in amestec de unt proaspat si ulei de masline.
Deasupra pestelui, cat sa-l acopere, se aseza restul de legume calite.

Vasul de copt se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit spre mare, 150 grade, pentru 30-35 minute (in functie de marimea pestelui).

Mod de servire: 
Preparatul se serveste cald sau rece, cu mamaliga rece.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter