You are here
Pregatirea sushi-ului
Prepararea sushi-ului este o arta (la fel ca si prepararea si servirea ceaiului), pana si fierberea orezului are reguli bine stabilite (si aici ma refer strict la fierberea orezului).La fel pregatirea pestelui, vegetalelor, fructelor de mare au o regula si un tipic pe care trebuie sa-l urmam. E adevarat, noi suntem doar utilizatori casnici al acestor retete, dar putem prin perseverenta si practica sa reusim macar sa ne apropiem de adevaratul gust si savoare a sushi-ului. De aceea dedic o întreaga pagina modului de preparare, sevire si nu în ultimul rând de "cum mâncam sushi-ul".
Ingrediente
Diferite tipuri de pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si orez cu bob scurt.
Benzi calabash, ciuperci shiitake si alge nori.
Ceai verde pudra, boabe de soia fermentate si radacina de ghimbir murat.
Ustensile
Vase pentru pregatit si pastrat orezul, strecuratoare, planseu de lemn, boluri pentru amestecare, spatula pentru orez, curatator pentru solzi, evantai din hartie, rogojina din bambus pentru rulouri, cutit pentru vegetale(primul), cutite pentru taiat pestele(urmatoarele doua) si cutite pentru filetat pestele (ultimele doua).