Rulouri de macrou marinat
1 kg macrou
Ingrediente sos:
2 cani apa
100 ml ulei
1 cana otet
foi de dafin
piper boabe
3-4 catei de usturoi
1 lamâie
sare
Ingrediente umplutura:
6-7 castraveti murati
10-12 galbiori murati
1 ceapa rosie
frunze de salvie
codite de ceapa verde pentru decor
Se curata pestele, se spala, se dezoseaza, se taie fileurile suvite si se asaza într-un castron mare.
Separat, se amesteca ingredientele pentru marinata, se dau în clocot si se toarna fierbinte peste fileurile de peste din castron.
Se lasa câteva ore (chiar de seara pâna dimineata) la rece.
Se scot fileurile din marinata, se asaza într-un capat al fiecarui fileu câte doua bastonase de castraveciori murati, doua rondele de ceapa, un galbior murat si o frunza de salvie.
Se ruleaza, se prinde cu o scobitoare si se asaza pe un platou.