You are here

Acasa

Quiche cu merlucius

Quiche cu merlucius

aluat:
250g faina,
150g unt sau margarina,
½ lingurita praf de copt,
100ml apa,
1 ou,
2 lingurite zeama de lamaie,
Sare.

umplutura:
2 fileuri de merlucius,
1 morcov taiat fasii,
1 ardei gras rosu taiat marunt,
2 cepe taiate marunt,
3oua,
100g cascaval ras,
100g smantana,
50ml lapte ,
½ lingurita nucusoara,
1-2 linguri ulei,
sare , piper.

Dezghetam fileurile de merlucius (daca sunt congelate) la temperatura camerei, apoi le taiem cuburi. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Batem oul cu apa si zeama de lamaie.
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, adaugam margarina inmuiata la temperatura camerei si amestecul de ou.
Framantam un aluat meted, bun de intins, pe care il modelam in forma de sfera, il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece 1 ora.

Punem uleiul intr-o tigaie si calim legumele cateva minute. Potrivim de sare si piper. Dam deoaprte.
Batem bine,ouale , smantana, laptele,cascavalul, nucusoara, potrivim de sare si piper.

Intindem aluatul pe o hartie de copt, il asezam in forma in care il vom coace, si dam la cuptor 10min. la foc potrivit.
Scoatem forma din cuptor, punem bucatile de peste, legumele , apoi compozitia de oua si smantana. Scuturam putin vasul, astfel incat lichidul sa patrunda in toata compozitia. Eu am pus pe deasupra doua feliute de cascaval taiate cubulete, si am presarat putina boia de ardei (pentru culoare).

Dam la cuptor 30-35min la foc potrivit (180*C), pana se rumeneste putin pe deasupra.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter