Retete Cod

-Cod si caracatita pe pat de mamaliga
-Cod in folie de aluminiu cu sos de smantana si menta
-Cod pane cu ceapa caramelizata
-Cod in pergament
-Cod in sos de oua si lamaie
-Cod în sos de vin
-Cod in crusta de hrean
-Cod in crusta de masline
-Cod in crusta de pesto
-Cod alb in crusta crocanta de mustar, miere si marar
-Cod italian
-Cod fript in unt cu usturoi
-Cod cu ierburi si sos cremos de vin
-Cod cu varza creata
-Cod cu macaroane si legume
-Cod cu sos de rosii I
-Cod cu sos de rosii II
-Cod cu sos de patrunjel
-Cod cu sos de marar si mustar
-Cod cu sos de smantana si masline verzi
-Cod cu fasole verde
-Cod cu ciuperci
-Cod cu broccoli si sos de branza
-Cod cu branza topita si spanac
-Cod negru cu ceapa esalota si piure de cartofi
-Cod cu orez
-Cod cu legume
-Cod cu lapte de cocos
-Cod cu sos de portocale rosii
-Cod cu praz si bacon
-Cod sarat cu masline
-Cod sarat cu praz
-Cod sarat in sos de ardei iute
-Cod pane cu bacon
-Cod la cuptor
-Cod la cuptor cu sos
-Cod file cu legume mexicane
-Cod pane cu sos tartar
-Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
-Cod la cuptor cu masline verzi
-Cod la cuptor cu plante aromate si cartofi
-Cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat
-Cod Bakkeljauw
-Cod rumenit cu alune si rosii cherry
-Cod maruntit cu conopida
-Plachie de cod cu patrunjel
-Plachie de cod
-Plăcintă de cod
-Chiftelute de cod cu smantana
-File de cod cu cartofi si tarhon
-File de cod marinat
-File de cod cu sos de patrunjel
-File de cod Alaska cu salsa mediteraneana
-File de cod cu sos de mustar
-File de cod cu sos de hrean
-File de cod in malai cu sos
-File de cod cu rozmarin
-File de cod cu legume si smantana
-File de cod cu cartofi si fasole verde
-File de cod cu orez și verdețuri
-File de cod cu orez salbatic
-Frigarui de cod cu morcovi glazurati
-Rulouri din file de cod
-Racituri cu file de cod
-Snitele de cod la cuptor
-Crochete de cod cu sos tartar
-Chiftelute de cod cu guacamole
-Fish and Chips de culoarea catifelei
-Papiote de cod
-Merluzzo italiano

You are here

Acasa » Retete marine

Retete Cod


Cod si caracatita pe pat de mamaliga
Apa se pune la fiert, se adauga vinul, foaia de dafin si piperul. Cind fierbe apa se adauga caracatita si dopul de pluta si se lasa sa fiarba acoperit la foc mediu cam 50 de minute. Se scoate afarä se curätä sub apä rece si se taie potrivit. Se pune deoaparte.Intr-o tigaie se incinge uleiul si untul.


Snitele de cod la cuptor
Fileurile se dezgheaţă şi se scurg bine de apă. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare, piper şi praf de usturoi.Ouăle se bat bine ca pentru omletă, apoi li se adaugă 2 linguriţe de făină şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe.Fileurile condimentate se dau mai întâi prin făina.


Cod pane cu ceapa caramelizata
Se curata pestele, se spa­la, se pudreaza cu pu­tina sare si piper si se lasa sa se condimenteze, la rece, 30 de minute. Se bat ouale într-un castron, se adauga berea, sare si piper, dupa gust, fa­ina „în ploaie" si se ameste­ca pâna se obtine un aluat de consistenta unei smântâni. Se­parat, se curata ceapa si se taie rondele.Se sterg pestii cu prosoa­pe absorbante.


Cod in pergament
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu şi se adaugă usturoiul şi ceapa. Gatiti timp de 1 minut, până când usturoiul este parfumat. Adauga sparanghel, mazăre de zahăr, şi roşii cherry şi se amestecă bine până se combina, cam 1-2 minute.


File de cod cu orez și verdețuri
Se pune laptele într-o tigaie. Se adaugă foile de dafin și fileurile de cod și se lasă la foc mic până începe să fiarbă laptele. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Fileurile se scot din tigaie și se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt, se condimentează cu sare, piper și boia și se stropesc cu puțină lămâie. Se lasă la cuptor 20 de minute.


Cod cu ierburi si sos cremos de vin
Ungi cu ulei o tigaie mare.Incalzesti uleiul la foc mare.Presari pestele cu 1/2 din sare,piper si faina.Il pui in tigaie cand uleiul e fierbinte.Il prajesti 3-4 min,pana e crocant,auriu si formeaza crusta.Il intorci si-l prajesti 2-3 min,pana nu mai e translucid in interior.Il scoti pe farfurie.In aceiasi tigaie,pui rosiile,sucul lamaie,vinul si gatesti 2-3 min,pana rosiile incep sa se inmoaie si formeaza sosul.


Cod cu varza creata
Feliezi fin varza,dupa ce ai scos nervurile.In tigaie incalzesti uleiul,adaugi ceapa si varza,le sotezi,adaugi apa,acoperi si fierbi la foc mic 5 min.Adaugi coacazele si gatesti inca 10 min.Cureti merele,le tai in 6 felii,le sotezi in putina grasime.Le rumenesti pe fiecare parte 3 min.


Cod cu orez
Se ung cu ulei amestecat cu jumatate din usturoiul pisat, se condimenteaza si se frig pe gratar. Ceapa si usturoiul ramas se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Se incing trei linguri cu ulei intr-o cratita, se pun legumele tocate si se calesc cinci minute. Se adauga ardeiul capia taiate cubulete, orezul si se calesc cinci minute.


Cod cu legume
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, caliti apoi vinete si dovlecei timp de 5 minute pâna la auriu.Se amesteca sosul de rosii in legume, apoi il lasti sa fiearba.Reduceti la foc mic si cu grija puneti fileurile de cod in tigaie. Acoperiti tigaia cu un capac si se fierbe timp de 8-10 minute, pâna când pestele este gatit.


Cod cu lapte de cocos
Incalzim cuptorul la 240 grade si ungem cu unt un vas destul de mare cat sa cuprinda bucatile de peste.Curatam ceapa, apoi o taiem felii foarte subtiri si o asezam pe fundula vasului pentru cuptor.Varsam laptele de cocossi laptele intr-o cratita mica; incalzim usor pana aducem la fierbere, dupa care oprim focul.Clatim pestele cu apa rece.


Cod cu praz si bacon
Se pune la fiert o oala mare cu apa. Cand apa fierbe, se adauga o lingura de sare si adaugati bucatile de praz. Se lasa in apa 3-4 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca putin.Se piseaza bine ierburile, apoi se amesteca cu lingurita.


Cod sarat cu masline
Desareaza pestele si taie-l bucati medii, apoi curata-l de oase. Tavaleste bucatile de peste prin faina, scutura sur­plusul si prajeste-le circa 1 minut în baie de ulei încins. Incalzeste uleiul de masline într-o alta tigaie si înabusa usturoiul zdrobit în coaja si ceapa tocata marunt pâna când aceasta devine transparenta.


Cod in crusta de masline
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.Puneti miezul de paine intr-un bol si adaugati parmezanul ras si pasta de masline.Completati cu putin ulei de masline ca sa va fie mai usor de lucrat amestecul.Amestecati bine si asezonati cu piper.Ungeti cu ulei o tava de copt, asezati fileurile in tava si intindeti pe fiecare fileu

> >> pag.2

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter