You are here

Acasa

Retete pentru copiii

Beneficiile consumului de peste pentru creierul nou nascutilor

Conform unui nou studiu, copiii de trei ani, ai caror mame au consumat carne de peste in perioada de sarcina, au avut rezultate mai bune la un test de functii cognitive, decat cei ai caror mame au evitat produsele din peste in timpul sarcinii.

bebe
Nivelul de mercur din corpul mamei creste odata cu consumul de peste, iar bebelusul este expus la o cantitate transferata mai mare de mercur.

Conform cercetarilor este posibil ca pestele sa aiba chiar beneficii mai mari asupra creierului bebelusilor, daca viitoarele mame consuma produse din peste cu un nivel mai scazut de mercur.

Recomandarile in ceea ce priveste consumul de peste in perioada sarcinii trebuie sa ia in considerare atat beneficiile aduse de carnea de peste, cat si efectele negative pe care le are mercurul in organism atat pentru mamici cat si pentru bebelusi.

Din cauza continutului mai mare de mercur din anumite specii de pesti, s-a schimbat ideea ca pestele este recomandat in perioada sarcinii. In acelasi timp este recunoscut faptul ca pestele prezinta cea mai mare cantitate de acizi polisaturati omega 3, care ajuta creierul sa se dezvolte.

Pentru a intelege mai bine riscurile si beneficiile consumului de peste, cercetatorii au analizat consumul de peste la 341 de femei, aflate in al doilea trimestru de sarcina si apoi au efectuat teste ale functiilor cognitive pe copiii lor, cand au implinit trei ani.

Femeile au raportat ca au consumat peste in fiecare saptamana in perioada de sarcina. Nivelul de mercur era direct proportional cu cantitatea de peste consumata.

Rezultatele testului, in cazul copiilor ai caror mame au consumat peste, au crescut, insa in cazul copiilor ai caror mame aveau mai mult mercur in organism, au fost mai slabe.

Totusi, beneficiile au fost mai mari in cazul copiilor ai caror mame au consumat mai mult peste decat celelalte.

Cercetarile ne arata ca in momentul in care consumul de peste fara mercur creste, apar beneficii extraordinare pentru copilul nou nascut.

Astfel se va incerca o reducere a mercurului din consumul de peste pentru ca beneficiile sa fie maxime, fara a fi implicate si cele negative.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter