Retete Scoici - Midii

Scoici
-Scoici picante
-Scoici gratinate
-Scoici Casino
-Scoici St.Jaques si ciuperci in sos redus de peste
-Scoici albe cu paste
-Scoici negre
-Scoici in sos
-Scoici in sos de vin
-Scoici In sos rosu
-Scoici in sos alb
-Scoici in crusta de bacon si fistic
-Scoici cu fidea de orez
-Scoici cu vin alb
-Scoici cu patrunjel si parmezan
-Scoici cu sos de legume
-Scoici cu pui si legume
-Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza
-Scoici cu ciuperci
-Scoici cu sos aromat
-Scoici cu sos de rosii si ierburi
-Scoici scallop cu sos de unt pe pat de spanac
-Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac
-Scoici prajite cu rosii
-Scoici pe gratar
-Scoici a la marinar
-Scoici de riu in sos
-Scoici marinate in ulei de masline
-Cartofi umpluti cu scoici
-Pilaf de scoici
-Orez cu scoici
-Tocana de scoici
-Mancare de naut cu scoici
-Fettuccine cu scoici
-Linguini cu scoici
-Tortellini cu scoici si sos de rosii
-Platou de creveti si scoici
-Paste late cu scoici
-Supa crema de legume cu scoici
-Supa miso cu scoici
-Supa de scoici
-Salata de scoici cu sos de curry
-Salata de paste cu scoici si peste
-Spaghete cu scoici
-Spaghete cu scoici si ardei copti
-Sote de scoici negre
-Stridii gratinate cu spanac


Midii
-Midii in sos de sofran
-Midii la tigaie, trase in unt si vin alb
-Midii in sos picant
-Midii in sos cu piure de cartofii
-Midii în sos de vin alb si usturoi
-Midii cu orez
-Midii cu fenicul şi vermut
-Midii cu rosii si usturoi
-Midii inabusite cu fenicul si vermut
-Midii marinaresti
-Paste cu midii si fasole alba
-Pizza cu midii
-Midii umplute cu mousse de somon/a>
-
Paella cu midii
-Pui umplut cu midii si sos de lamaie
-Farfalle cu creveti si midii
-Supa de midii si fructe de mare
-Spaghete cu midii si sos de rosii
-Spaghete cu midii, sofran si usturoi
-Stridi cu sos de sampanie

You are here

Acasa

Retete Scoici - Midii pag. 2


Supa de scoici
Taie legumele si caleste-le in ulei de masline, aproximativ 10 minute.
Adauga coaja de lamaie si stinge cu vin. Adauga si rosiile. Toarna apoi pasta de tomate diluata cu apa.
Adauga sare si piper dupa gust.
Dupa ce da in cateva clocote, adauga scoicile.Completeaza cu apa calda si lasa sa fiarba pana se desfac scoicile.


Spaghete cu scoici
Spala scoicile in multa apa rece (te poti ajuta de o periuta moale). Pastreza-le doar pe cele care sunt intregi si nedesfacute.Pune-le apoi intr-un vas cu apa rece si da-l la frigider. Apoi, topeste intr-o cratita lingura de unt, adauga scoicile scurse de apa, vinul, ceapa tocata si lasa sa fiarba.


Midii in sos de sofran
Prajeste prazul în unt într-o oală mare. Când sticleste adăugaţi şofranul ,vin alb şi smântână şi se fierbe putin. Trage oala de pe foc si se lasa 15 minute pt ca aroma de sofran sa se infuzeze. Apoi se adauga midiile. Fierbeti la foc mic cu capac amestecand ocazional, pentru a vă asigura că midiile sunt acoperite de sos.


Midii la tigaie, trase in unt si vin alb
Intr-o tigaie micuta topeste 50 grame de unt. Pune in ea si midiile. Adauga si 1/3 ceasca de vin alb demisec. Taie fin deasupra trei catei de usturoi si lasa pe foc pana cand sosul se injumatateste (maxim 10 minute).


Midii in sos picant
Se incinge uleiul de masline,se caleste ceapa , se adauga amidonul, mararul, chilli,
boiaua de ardei iute si imediat dupa boia se pun midiile care anterior au fost curatate si spalate in apa rece.
Se acopera tigaia cu un capac si se mentine asa pana cand scoicile se deschid.( aprox 2 minute)


Midii in sos cu piure de cartofii
Se pun intai cartofii la fiert pentru piure, pentru ca dureaza ceva pana se pregatesc ingredientele pentru sos si sa fie toate gata in acelasi timp.Eu am folosit midii congelate gat ascoase din cochilie, dar puteti folosi si midii cu tot ambalajul, sa zic asa, doar ca la acelea trebuie sa aveti grija ca daca nu se deschid la fiert inseamna ca nu sunt bune.


Midii cu orez
Fierbe midiile in vin alb, completat cu apa cu sare cat sa le acopere, la foc mediu pana se deschid.Cele care sunt inchise le arunci. Stropeste cu zeama de lamaie, sareaza si pipereaza.In vinul ramas se pune untul, cimbrul, patrunjelul taiat marunt, se lasa la fiert 5 minute. Iei de pe foc si pune midiile in acest sos.


Midii cu fenicul şi vermut
Puneti o cratiţă mare la foc intens. Adauga un strop de ulei de masline si ceapa. Se prăjeşte impreuna cu usturoiul timp 1 minut. Adauga midii, cimbru, frunze de dafin şi vermut. Acoperiti cu un capac şi se fierbe, amestecand ocazional, până la midiile se deschid, aproximativ 5 minute. Adauga smantana si patrunjelul.


Midii cu rosii si usturoi
Intr-o oala inalta, cu fund gros si care poate fi acoperita etans cu un capac, topiti untul. Puneti la calit ceapa (felii) si tijele de telina, cu tot cu frunze (taiate bucatele). Adaugati rosiile (bucati), amestecati si lasati unul-doua minute. Puneti usturoiul trecut prin presa si vinul.


Pizza cu midii
Se intinde aluatul ptr pizza in tava.Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,condimentul italian (amestec de busuioc,oregano,rozmarin si cimbru),pudra de usturoi si se potriveste de sare si piper.Se poate pune si usturoi proaspat.Se pun midiile peste si se da pizza la cuptor.Se coace cam 10-15 minute sau pana e rumenita.


Scoici St.Jaques si ciuperci in sos redus de peste
Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de smantana lichida.


Scoici marinate in ulei de masline
Combina ulei de măsline, coriandru, cimbru și într-o oală mică și încălziți la foc mic. Adăugați crustaceele și prajiti, aproximativ 4-5 minute.
Scoateți crustaceele intr-un castron și turnati inclusiv condimentele și ierburile, peste ele doar pana le acoperiti. Este posibil să nu fie nevoie de tot uleiul.


Midii marinaresti
Frecati cochiliile midiilor pentru a le curata bine.Aruncati-le pe cele care sunt deschise inainte de a fi gatite si nu se inchid cand le apasati.Intr-o cratita suficient de mare, topiti untul si sotati ceapa, usturoiul si telina 5 minute.Adaugati vinul, cimbrul si frunza de dafin si aduceti la fierbere.Puneti midiile, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba inabusit.

> >> pag.1

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter