You are here

Acasa » Retete de apa dulce

Retete Stiuca


Stiuca umpluta cu prune
Se curata stiucile de solzi dupa care le evisceram si le spalam cu apa rece.....nu taiati capul, arata mai bine pe platou.
Intr-o tigaie puneti la calit ceapa(taiata putin mai mare), morcovii (taiati rondele) si prunele(taiate in patru). Se caleste pana ceapa se inmoaie, chiar daca morcovii sunt "al dente".


Stiuca umpluta 1
Se taie stiuca pe burta, se scot intestinele si branhiile. Cu mare grija, incepand de la coada, scoateti pielea astfel incat sa nu se rupa. Pielea o dati cu sare pe ambele parti si o puneti la frigider, pe o farfurie. Puneti o oala cu apa la fiert si cand aceasta a inceput sa fiarba, adaugati carnea stiucii, lasand-o sa dea in cateva clocote, astfel incat sa o puteti desprinde usor de pe oase.O strecuratoare pentru spaghete va este de mare folos acum, pentru a separa carnea de apa clocotita.


Stiuca cu sos de stafide
Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada, am pus-o deoparte pentru a face ciorba de pește. Restul de știucă, o tăiem în felii (rondele) de câte 1,5-2 cm grosime. Asezonăm cu sare şi piper pe ambele părţi.


Stiuca la cuptor 2
Se curata stiuca, se cresteaza pe ambele parti, se sareaza si se condimenteaza dupa gust, se pune intr-o tava, pe pat de ceapa taiata pestisori si fasole, la cuptor, cu 50ml ulei si cca 200ml apa.Se prepara un sos din: doua cepe mari taiate marunt si prajite in ulei la care se adauga sare, trei rosii decojite si taiate cuburi.


Stiuca la cuptor pe pat de mazare
Se curata pestele,se spala si se portioneaza.se presara cu condimente si sare dupa gust.intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se pune mazarea,se condimenteaza cu sare si piper,se toarna supa de legume iar deasupra se aseaza pestele condimentat.


Stiuca picanta 2
Curatati stiuca de solzi si intestine, spalati-o si stergetj-o. Taiati marunt plantele aromate si amestecati-le cu ardeiul iute, taiat in rondele, ceapa si rosia, taiate in cubulete, zaharul, maslinele macinate fin sau taiate marunt, sare si piper. Zdrobiti cat mai fin foaia de dafin si adaugati-o in compozitie.


Stiuca in scutec de bacon
Se curata stiuculita de solzi si intestine,se indeparteaza urechile si se spala in mai multa ape reci,apoi cu un cutit bine ascutit i se indeparteaza sira spinarii cu o parte din oase,dar cu mare grija sa nu taiem pielea si se indulceste cu un praf de sare.


Ficatei de stiuca in unt
se taie pestele si se scoate ficatul; se spala ficatul; se incinge untul intr-o tigaie; cand acesta sfaraie, se pun maruntaiele, la foc mic; se sareaza putin, se pipereaza si se adauga vinul; dupa 1 minut se intorc, iar dupa 2 minute se scot (daca sunt de la peste mai mare, se lasa aproximativ 4 minute);


Stiuca pe pat de cartofi la cuptor
Pestele curatat il taiati bucati pe care le presarati cu sare si piper si le lasati 1-2 ore in zeama de lamaie pe care ati amestecat-o in prealabil cu putin ulei si condimente.
Cartofii ii curatati, ii spalati si ii taiati rondele.


Pasta de stiuca cu tarhon
Se iau bucăţile de ştiucă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, aproximativ 30 de minute, şi apoi se iau cu spumiera şi se lasă în sită să se scurgă.
După ce s-au răcit şi s-au scurs bine, se desfac oasele cu atenţie şi se dau de-o parte. Bucăţile de ştiucă se pun într-un bol, se adaugă untul moale...

> >> pag. 2

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter