You are here

Acasa » Retete exotice

Retete Surimi


Salata cu surimi si paste
Fierbi pastele in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de ulei 10 minute, le rastorni intr-o strecuratoare, le treci sub un jet de apa rece si le lasi sa se scurga.Separat fierbi ouale, le cureti de coaja si le tai felii subtiri.Tai baconul fasii si le prajesti intr-o tigaie pana devin crocante.Tai surimi bucati de 1 cm grosime, apoi tai julien ceapa curatata.


Salata de surimi cu oua
Se pun ouale la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 5-6 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se decojesc ouale si se taie cubulete mai mici.
Bastoanele de surimi se lasa la dezghetat din timp in frigider. Cand sunt complet dezghetate se taie cuburi potrivite.


Salata de surimi cu oerz negru
- orezul negru se pune la fiert 45 min .- surimi se dezgheata , apoi se taie rondele .- orezul dupa ce s-a fiert se amesteca cu ardeiul taiat cubulete ,ulei , otet si sosurile de soia si peste . se mai amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala , jumatate din cantitatea de surimi .


Salata de cruditati cu surimi pane
Salata verde
Ridichi
Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator.
Branza o maruntim, masline-lor le indepartam samburii, iar bucatile de surimii le taiem in felii cam de 1 cm si le adaugam peste legume.


Spaghete cu castraveti,surimi si sos alb
Fierbem spaghetele in apa cu sare. Taiem castravetii bastonase si surimi cubulete.Calim prima data castravetii in putin ulei,dupa care mai adaugam surimi si le calim impreuna.
Presaram putina sare. Topim untul,adaugam faina,amestecam rapid sa nu se arda,stingem cu apa pana se subtiaza dupa care adaugam smantana.Condimentam cu sare si busuioc.


Rulouri de peste cu surimi si alune
Fileurile de peste se bat ca pentru snitele.Se aseaza pe folie de aluminiu.Se sareaza si pipereaza.Se umplu cu cascaval feliute,surimi,ciuperci,patrunjel tocat,alune.
Se ruleaza in folie si se pun 10 min max la fiert,in apa clocotita.
Se scot si se lasa la racit.


Gustare rapida cu surimi
1pachet cu surimi[aprox 250 gr]
1 rosie
Rulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii]
Surimi se scurge se pune pe o farfurie si se stropeste cu ulei de orez si sos de soia .


Chiftele din surimi si piept de porc
Am tocat foarte fin carnea de porc si bucatile de surimi, apoi le-am amestecat cu cele 3 oua, busuiocul, pesmetul, cateii de usturoi zdrobiti, sosul de soia si cel de peste, piperul negru si ardeiul iute tocat foarte marunt. Am format chiftele mari, plate, le-am umezit cu ulei si le-am lasat la rece pentru 1 ora.Am infipt in fiecare chiftea cate un bat de frigaruie.


Surimi cu garnitura de orez
Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.


Surimi pane cu bere
Se lasa sa se dezghete putin surimi.Se bat ouale cu un praf de sare si berea.
Se dau surimi prin ou apoi prin faina alba din nou prin ou si se prajesc in ulei fierbinte,sau daca va e mai comod se amesteca oul,berea si faina alba,dar ies mai bine separat.


Biban de mare cu surimi
Se despica pestii , se curata , se spala .din ulei , sare , piper, boia, maghiran , usturoi zdrobit, zeama si coja razuita de la o lamaie se face un sos .Se amesteca surimii cu sosul rezultat.bibanii se aseaza intr-o tava umpluti cu o parte din surimi si o rosie feliata.
Se pune in tava si restul de surimi .


Rulouri de peste cu surimi
Fileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam in apa pentru1-2’ maxim, dupa care le scoatem pe o farfurioara si in aceiasi apa, oparim si prazul, il lasam cam3-4’, apoi il scoatem pe un servet.


Orez cu creveti si surimi
Pentru inceput punem supa (sau apa si vegeta ) intr-un vas la fiert.Ceapa tocata o calim in uleiul de masline cateva minute pana se inmoaie.Dupa aceea punem orezul si mai calim cateva minute pana cand devine transparent.Acum incepem sa turnam cate un polonic de supa,lasm la fiert pana scade.


Vol-au-vent cu surimi
Intindem foaia pe masa si taiem discuri cu un pahar sau cu o forma rotunda, vedem cate ies,apoi calculam cate 3 cu gaura de pus peste 1 intreg si taiem.
Ungem discul intreg cu albus de ou ,apoi punem deasupra discul gaurit, ungem din nou si tot asa pana le punem toate.


Tarta cu surimi
Amestecam faina cu oul,uleiul,sare,otet si 3-4 linguri apa calduta. Framantam bine aluatul si il dal la frigider pentru 30 de minute. Batem ouale,adaugam smantana,cascavalul razalit,mararul tocat,sare si piper. Intindem o foaie din aluat.